Suriye?ye Müdahale Hazırlığı

Suriye?de yaşanan krize askeri müdahale gerçekleştirileceği söylemleri aylardır Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeyken, bugün Ceylanpınar?da yaşanan askeri hareketlilik durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

GÜNCEL 27.08.2013 17:45:15 2069 0
Suriye?ye Müdahale Hazırlığı
Savaşın yoğun olarak hissedildiği Ceylanpınar’da hareketli saatler yaşandı.Çağdas Ses’in haberine göre, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan gelen üst düzey askeri komutanların da katıldığı gizli bir toplantıda kara harekatı kararı verildi.
 
KUŞ UÇURTMADILAR
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda alınan güvenlik tedbirleri üst düzeydeydi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı’nın da hazır bulunduğu toplantıda dünya ve ülke gündemine bomba gibi düşecek kararlar alındı.
 
ASKER GELDİ SİLAHLAR SUSTU
Günlerdir şiddetli çatışmaların yaşandığı Suriye’nin Haseki Kentinin Rasulayn ilçesinde bugün de bir vatandaşımız aracıyla yolda giderken Rasulayn’dan gelen mermiyle ağır yaralanmıştı.
Ancak üst düzey komutanların denizli escortği andan itibaren silahların susması “Esad’a karşı Türkiye’nin çeteci El-Nusra ile anlaşma mı yapılıyor?” sorularını akla getirdi.
 
SURİYE’YE MÜDAHALE KARARI ÇIKTI
Haftalardır bütün dünyanın tartıştığı Suriye’ye müdahale konusunda Türkiye kararını verdi.Edindiğimiz bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde Ceylanpınar’a gelen üst düzey komutanların Vali ve Kaymakamın da aralarında bulunduğu yetkililer, Ceylanpınar Jandarma Komutanlığında toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda, Kimyasal saldırılara karşı tedbir alınması ve Suriye’ye karşı kara harekatının gerçekleştirileceği bilgisi çıktı.Ceylanpınar’ın da bu durumda bir üs olarak kullanılacağı ve Amerika’nın bu bölgeden giremeyeceği, ayrıca Ceylanpınar’ın tampon bölge oluşturulacağı bilgisine ulaşıldı.