ŞUSKİ, Ceylanpınar?a İlgisiz Kalıyor

Ceylanpınar, 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra Büyükşehir Belediyesi?ne bağlandı ve o günden sonra ilçede başta su ve kanalizasyon işleri olmak üzere sorunlar ilgisiz kalıyor.

YEREL 24.09.2014 09:34:21 2583 0
ŞUSKİ, Ceylanpınar?a İlgisiz Kalıyor
Ceylanpınar Belediyesi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. 6 aydır su faturası ödeyemeyen vatandaşı canından bezdirdi. Büyükşehir yasası ile ŞUSKİ, Ceylanpınar’daki su ve kanalizasyon ile 15 metre genişliğinden büyük olan yolların yapımı ile ilgilenirken, Ceylanpınar Belediyesi ise; sokak temizliği, mezarlık, iş yeri denetimleri ve mahalle parke döşenmesi işleri ile sorumlu oldu.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) İlçeler Daire Başkanı İbrahim Halil Arslan ile Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) İlçeler Daire Başkanlığı Muhasebe Birimi Sorumlusu Recep Saklama "Ceylanpınar’da kullanılan suyun birim fiyatı olan 1.86 kuruş olarak halen devam etmektedir. Büyükşehir Yasası ile birlikte meskenlerden metreküp başına atık su bedeli ilgili yönetmelikler gereği zorunlu kılınmıştır. İlçede rutin 30 günde bir okunması gereken su sayaçları ŞUSKİ Hizmet Binası’nın olmaması ve sonrasında personel sıkıntısı alsancak escortiyle 6 aydır günde okunmamıştır. Okunmayan borçlar ise taksitlendirme yapılamaz‘’ ifadelerinde bulundular.