ŞUSKİ?yi Köylerin İçme Suyu Elektrik Borcu Batıracak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisin Haziran ayı ilk toplantısı bugün(12.06.2017) yapıldı. Meclis Başkanlığını Nihat Kılıç?ın yaptığı toplantıda önce gündem maddeleri okunda ardından her gündem maddesi tek tek alınmaya başlandı. açılış konuşmasında ar

GÜNCEL 13.06.2017 11:26:45 1617 0
ŞUSKİ?yi Köylerin İçme Suyu Elektrik Borcu Batıracak

İÇMESUYU KUYULARININ ELEKTRİK BORCU 75 MİLYON

Meclis toplantısında ŞUSKİ’nin köylerde içme suyu kuyularından kaynaklı DEDAŞ’a elektrik borcu masaya yatırıldı. ŞUSKİ’nin yalnızca Viranşehir köylerinden içme suyundan kaynaklı DEDAŞ’a  75 milyon TL ödeme yaptığı ortaya çıktı. İçme sularının borçlarını belediyenin ödemesi gerekirken SUŞKİ ödedi. Geçtiğimiz sene yine aynı şekilde SUŞKİ 150 milyon TL ödedi.

ŞUSKİ İSTEDİĞİ YETKİYİ ALDI

Elektrik Kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerinin yaşanmaması için SUŞKİ Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerin kullanmış olduğu elektrik tüketiminden kaynaklı 46 Milyon 149 bin 700 TL gecikmiş borcun iller bankası tarafından kredilendirilerek doğrudan alacaklı kurum hesabına aktarılması hususu ön incelemesi SUŞKİ yönetim kurulunca yapıldı Karar ise Genel Kurula sunularak oy birliği ile kabul edildi.

DEDAŞ ile SUŞKİ Genel Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol çerçevesinde SUŞKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye imza kesiti hususunun ön incelemesi SUŞKİ yönetim kurulunca yapıldı. Karar için genel kurula havalesine oy birliği ile karar verildi.

UCUZ İÇME SUYU HİBELERLE İLGİLİ SIKINTI YARATIYOR

Ucuz su satışından dolayı Avrupa Birliğine kredi  ve hibeler için baş vurduklarında olumsuz cevap aldıklarından dert yanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Meclis Başkanı Nihat Kılıç: “Şu an Türkiye’de Urfa’dan sonra en ucuz suyu Erzurum’da oda 2.10 ancak Erzurum’da herhangi bir enerji bedeli yok. Urfa’da ise 1.80 olan su hibeler ile ilgili sıkıntı yaratıyor. Avrupa Birliği, Japon Kalkınma Bankası diyor ki senin bu su fiyatlarınla hibe dışında kalan krediyi görüntülemende sıkıntı yaratıyor, sen Türkiye’nin en ucuz suyunu satıyorsun bunu nasıl Finanse edeceksin diyor “ dedi.