Tanal, Ceylanların kesildiği fotoğrafı paylaştı

.

YEREL 3.06.2022 10:09:00 661 0
Tanal, Ceylanların kesildiği fotoğrafı paylaştı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TİGEM’de kesilen Ceylanlar ile ilgili tekrar konuştu. Tanal” Ceylan kesim fotoğrafı ve ceylan etine ilişkin tutanak” paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nde Ceylanların kesildiğine ilişkin iddialarını gündemde tutmaya devam ediyor. Urfalı Vekil Ceylan kesim fotoğrafı ve ceylan etine ilişkin tutanak paylaşarak iddialarını güçlendirdi. Tanal ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a seslenerek " Şanlıurfa’mızın simgesi olan ve nesli tükenme tehdidi altında bulunan ceylanlar için de yarın çok geç olabilir.” Dedi.

“BELGELER ORTADA”

CHP’li Tanal yaptığı açıklamada;

“Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanlık koltuğunu işgal eden sendika ağası Settar Aslan, Şanlıurfa’da Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nde ceylanların kesilip birilerine ikram edildiği konusunda halen “dedikodu” diyor. Bu görüntüler karşısında vicdanı olanın kahrolmaması elde değil! İşte TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde koruma altındaki ceylanlar, bu şekilde kesilip sofralara kavurma olarak geliyor. TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nin ana merkezinde güzelim ceylana böyle kıydılar. Ceylan kesim fotoğrafı ve ceylan etine ilişkin tutanak, her şeyi gözler önüne seriyor. Belgeler ortada. Sözün bittiği noktadayız. Çok geç olmadan nesli tükenme tehdidi altındaki ceylanlarımızı kavurma olmaktan kurtaralım. Birilerine diyet borcunu ödemek için sahaya çıkan sendika ağası Settar Aslan, ceylanlara ilişkin resmi kayıtlardan bahsediyorsun ya, kayıt dışı ceylanlar konusunda bir açıklama yapabilir misin?  Doğan her ceylan kayıt altına alınıyor mu? Bilindik isimlere ceylan götürüldü mü Settar Aslan?  Bozulmasın diye özel muhafazalı şekilde bir yerlere ceylan eti gönderildi mi Settar Aslan? Emine Erdoğan'a da çağrıda bulunmak istiyorum. Bir gazetede, nesli tükenen Kauai kuşu için çok ağladığınıza ilişkin habere denk geldim. Maalesef Emine Hanım, Şanlıurfa’mızın simgesi olan ve nesli tükenme tehdidi altında bulunan ceylanlar için de yarın çok geç olabilir. Çünkü göz bebeğimiz gibi korumamız gereken ceylanlar kesilip birilerinin kavurması sofrasına konuluyor. Hep birlikte buna engel olmalıyız. Şanlıurfa’nın ceylanları yaşasın, kesilmesin, katledilmesin! Hayvanları koruma derneklerini, duyarlı STK’ları da bu konuda gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyorum.” Dedi.