Tanal'dan urfalı milletvekilerine çağrı

.

SİYASET 1.12.2023 11:05:00 1638 0
Tanal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın sorunlarını meclise taşımaya devam ediyor.

Dün akşam Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak Şanlıurfa’nın sorunlarını eski Adalet Bakanı, şu anki Şanlıurfa Milletvekili olan Bekir Bozdağ’a; Yani siz Urfa'ya gelerek ben Adalet Bakanı’yım dediniz. İşsizliği bitirdiniz mi, işsizliği ne yaptınız?” sorularını yönelterek eleştirilerde bulundu.

Tanal, Şanlıurfa’da işsizlik, istihdam, torpil, adam kayırmacılık ve mevsimlik işçi gibi sorunlarının olduğunu dile getirerek, Urfa millettvekilerine şu soruyu sordu:

“Diyorlar ki eski Adalet Bakanımızla yan yana geliyoruz. Tıpış tıpış fotoğraflarla Urfa'nın sorunlarını çözeceksiniz. Urfa'nın ne sorununu çözdünüz Allah rızası için”?

URFA’DA NE YAPTINIZ?

Şanlıurfa’nın sorunlarını tek tek Bekir Bozdağ’a yönelten Mahmut Tanal, “Siz Şanlıurfa'nın milletvekilisiniz, ben de milletvekiliyim Şanlıurfa'nın. Şanlıurfa'nın milletvekili arkadaşlarımız da sıralarda oturuyorlar. Şanlıurfa'nın işsizlik sorununa hiç değinmiyorsunuz. Yani siz Urfa'ya gelerek ben Adalet Bakanı’yım dediniz. İşsizliği bitirdiniz mi, işsizliği ne yaptınız? Urfa'da bir istihdam sorunu var. Urfa'da ne yaptınız? Torpil, kayırmacılık ne yaptınız? Mevsimlik tarım işçilerinin sorununu ne yaptınız? Elektrik sorunu ne yaptınız? Hani siz orada gecenin saat 3'üne kadar toplantılar yapıyordunuz. Orada diyordunuz ben elektrik sorununu halledeceğim, ne hallettiniz siz? O dönem tarımın DEDAŞ sorunu halledeceğim diyordunuz, neyi hallettiniz? İşte milletvekili arkadaşlarımız da burada ve bunların hepsi toplanıyor” dedi.

"YAZIK GÜNAH BE KARDEŞİM URFALILARA"

Tanal,konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Diyorlar ki eski Adalet Bakanımızla yan yana geliyoruz. Tıpış tıpış fotoğraflarla Urfa'nın sorunlarını çözeceksiniz. Urfa'nın ne sorununu çözdünüz Allah rızası için. Ulaşım sorunu… Ben Gaziantep AK Parti milletvekillerini kutluyorum. Onlar geldiler Gaziantep'e hızlı treni getirdiler. Siz Şanlıurfa'ya niye getirmiyorsunuz? Ya Allah'tan korkun. Eğitim sorunu… Urfa'daki sınıf öğrencileri 45, 50, 60 kişi. Siz niye Yozgat gibi yapmıyorsunuz? Urfa'ya gelen fabrikayı Yozgat'a taşıdınız, önceki arkadaşlarımız. Yazık günah değil mi? Yani siz çevre sorunu, altyapı sorunu, uyuşturucu sorunu, afete hazırlık sorunu, arazi toplulaştırma sorunu, metruk yapı sorunu... Tarım ürünleri pahalı, çok pahalı. Bunların vergilerini sıfırlayın. Ne yaptınız? Bir traktör şu anda vatandaş geçmişte 1 milyona alıyordu, şimdi 1 milyon da traktör yok. 2 milyondan aşağı yok. Bunun faizi geçmişte 39 bindi. Ziraat Bankası 192 bin istiyor 1 milyona, 2 milyona 500 bin istiyor. Yazık günah be kardeşim Urfalılara.”