Tarım Bakanı Pakdemirli ?Ceylanpınar İşletmesi?nde Ciddi Bir Revizyon Yaptık?

TİGEM arazilerinin yüzde 50?sini ve cironun yüzde 65?ini oluşturan Ceylanpınar İşletmesi?nde sorunlu noktalar üzerine giderek ciddi bir revizyon da yapıldığını hatırlatan Pakdemirli ?

GÜNCEL 29.07.2019 08:40:46 1299 0
Tarım Bakanı Pakdemirli ?Ceylanpınar İşletmesi?nde Ciddi Bir Revizyon Yaptık?

Bu toparlanmaya başarılı bir hasat sezonu da eklenince yeni projeler için elverişli ortamı sağlamayı da başardık. 2019 yılında 2018’e kıyasla karlılıkta 10 kattan daha fazla iyileşme sağladık. Burada temel amacımız, TİGEM’i çiftçiye daha iyi hizmet verecek, sürdürülebilirlik ilkesiyle kendi kaynaklarıyla yetinir hale gelecek seviyeye ulaştırmaktır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yerli ve milli elektrikli traktörle mazot maliyetlerinin yüzde 90’dan fazla düşeceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TİGEM tarafından düzenlenen geleneksel 69. Hasat Bayramı’nda konuştu. Hasadın ve bereketin coşkusunun paylaşıldığı, tarımda alın terinin, toprağa verilen emeğin, atılan tohumun, edilen duanın ve bir yıllık emeğin meyvelerinin toplandığı Hasat Bayramı’nın tarımla geçinenler için oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Bu bayram, Türkiye’nin en büyük çiftçisi olan TİGEM’in şahsında simgeleşmiştir” dedi.

“ÖNCEKİ YILLARA GÖRE 20 KAT FAZLA TOHUM İHRACATI GERÇEKLEŞTİ”

Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olan TİGEM’in oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Kısa sürede etkin bir finans yönetimine gittik, banka faizi ödemelerinde ciddi bir toparlanma yaşandı. Yeni fiyat politikasıyla son 6 ayda yurt dışına, önceki yıllara göre 20 kat fazla tohum satışı gerçekleştirdik” diye konuştu. Arazilerin yüzde 50’sini ve cironun yüzde 65’ini oluşturan Ceylanpınar İşletmesi’nde sorunlu noktalar üzerine giderek ciddi bir revizyon da yapıldığını hatırlatan Pakdemirli “Bu toparlanmaya başarılı bir hasat sezonu da eklenince yeni projeler için elverişli ortamı sağlamayı da başardık. 2019 yılında 2018’e kıyasla karlılıkta 10 kattan daha fazla iyileşme sağladık. Burada temel amacımız, TİGEM’i çiftçiye daha iyi hizmet verecek, sürdürülebilirlik ilkesiyle kendi kaynaklarıyla yetinir hale gelecek seviyeye ulaştırmaktır” dedi.

“ELEKTRİKLİ TRAKTÖRLE MAZOT MALİYETLERİ YÜZDE 90’DAN FAZLA DÜŞECEK”