Taşocağı Ruhsatı Verildi Konut Yapılacak İddiası

Şanlıurfa?nın Karaköprü ilçe sınırlarımda yer alan 17 köyün 36 bin dönüm mera alanın taş ocağı yapılması için ruhsat verildiği ancak alanın konut olarak değerlendirileceği iddiası ortalığı karıştırdı.

GÜNCEL 18.01.2016 10:27:10 1174 0
Taşocağı Ruhsatı Verildi Konut Yapılacak İddiası

Bir iddiaya görede taş ocağı ruhsatı başka bir yer için verildi ancak o ruhsattın sözkonusu köyler için verilmiş gibi davranıldığı.Hatta davalar açıldı.Hukuk nasıl olduysa taş ocağı için ruhsat alanlar haklı bulundu.Konu karmaşık bir hale girince AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri devreye girdi.Köy muhtarları Salih Baydilli, Hakim Cengiz ve Mahmut Küçük karşı dava açarak meralarını geri almak için çaba sarf ettiği öğrenildi. 

Hanzeli, Ağveran, Kengerli, Yukari Ağveran, Canoğlu, Aşağı İç Kara, Yukarı iç Kara, Kuşluca, Salıncak, Hamurkesen, Büyük Serhan, Beyaz Kuyu’nun toplam 36 bin dönüm ortak mera alanlarına Valilik tarafından ruhsat olarak el konulduğu bildirildi. Taş ocağı ruhsatı verilen alanlar için köylüler ayaklandı. Köylüler, çalmadık kapı, gitmedik yetkili bırakmadı.Köylüler ve göçerler tarafından kullanılan meralarda yaklaşık 12 bin civarında hayvanın otlatıldığı öğrenildi. Ancak yetkililerin 200 küçük baş hayvanın otlatıldığı yönünde rapor hazırladığı ileri sürüldü. Meralara taş ocağı ruhsatı verilmesinin Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan döneminde red edildiği iddia edildi.Sözkonusu işin içinde ise 40 kişinin isminin geçtiği öğrenildi. Köy halkının durumu milletvekillerine duyurduğu öğrenilirken davanın Ankara'ya taşınacağı iddia edildi.