TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Misak-ı Milli, son derece kıymetlidir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstiklal savaşı esnasında, bağımsızlığa giden yolda edilen yeminin Misak-ı Milli adıyla belgelendiği ve Türkiye'nin temel taşlarından biri haline geldiğini belirtti.

GÜNCEL 28.01.2024 11:42:41 52 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş:

İstiklal savaşı esnasında, bağımsızlığa giden yolda edilen yeminin Misak-ı Milli adıyla belgelendiği ve Türkiye'nin temel taşlarından biri haline geldiğini belirten Kurtulmuş, "Misak-ı Milli, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık anlayışını yansıtan bir ahitleşme olması sebebiyle son derece kıymetlidir. Ulusal egemenliğimizin tüm dünyaya duyurulmasından kısa süre önce İstanbul’da ortaya konan iradeyle yazılan bu metin ve mana, Erzurum ve Sivas kongrelerinde oy birliğiyle kabul edilmiş milli bir istikamet tayinidir." dedi.

Ortak değerler ve inançla verilen mücadeleyle toprakların bütünlüğü ve bölgede arzu edilen huzur ortamının sağlanması için gösterilen gayretlerin, kesintisiz bir kararlılıkla bugün de sürmekte olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Günümüzde ise misak-ı milli anlayışımızın mavi vatan, siber vatan, uzay vatan, yeşil vatan hedeflerimiz çerçevesinde güncellenmesi zorunludur. Özgürlük ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılayan yeminimize bağlı kalarak, Hakk yolunda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz."

Hibya Haber Ajansı