TBMM`nin En Çok Benzin Harcayan Vekili

TBMM`nin "Benzin harcama rekortmeni" olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu`nun makam aracı pert oldu. Önceki gün kaza yapan Uslu`nun TBMM tarafından tahsis edilen makam aracı kullanılamaz hale geldi.

GÜNCEL 21.01.2014 09:07:29 1527 0
TBMM`nin En Çok Benzin Harcayan Vekili
BENZİN REKORTMENİ
TBMM'deki ihtisas komisyonlarının AK Partili Başkanlarının makam araçlarının yıllık benzin faturasının 454 bin liraya ulaştığı ve bu alandaki rekorun 31 bin lira ile TBMM Akdeniz için Parlamenterler Birliği Türk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.
"SIK SIK SEYAHAT ETMEK ZORUNDA KALIYORUM"
Uslu kendisini "Ankara'dan Şanlıurfa'ya gidiş-dönüş 1618 kilometre. Şanlıurfa'ya sık sık seyahat etmek zorunda kalıyorum" diye savunmuştu. Uslu geçen yıl ayda 11 depo benzin kullandı ve makam aracının bir yıllık yakıt harcaması, 30 bin 887 lira oldu.
HESAP TUTMUYOR
Bu durumda Uslu'nun ayda en az 8 bin, yılda da yaklaşık 100 bin kilometre yol katetmesi gerekiyor. Ancak Uslu her hafta Urfa'ya gitmiş olsa bile 100 bin kilometrelik hesap tutmuyor. Uslu'nun TBMM çalışmaları dolayısıyla yılda 52 kez Urfa'ya gidip gelmesi de neredeyse imkansız.