Tel Abyad Ateş Altında

Şanlıurfa?nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu olan Tel Abyad?ta hareketli saatler yaşanıyor.

GÜNCEL 15.06.2015 11:49:18 1222 0
Tel Abyad Ateş Altında
PYD ve Koalisyon Güçleri IŞID’in elinde bulunan Tel Abyad’a saldırılarını sürdürüyor. Havadan ve karadan ateş altında olan şehrin doğu kısmı alev alev yanıyor. Ayrıca Tel Abyad’ı PYD güçleri ablukaya aldı.Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu olan Tel Abyad’ta hareketli saatler yaşanıyor. PYD ve Koalisyon Güçleri IŞID’in elinde bulunan Tel Abyad’a saldırılarını sürdürüyor. Havadan ve karadan ateş altında olan şehrin doğu kısmı alev alev yanıyor. Ayrıca Tel Abyad’ı PYD güçleri ablukaya aldı.  Sınırda bombardıman yapılmaya devam ediyor. PYD ve koalisyon güçlerinin Tel Abyat’ı almak için düzenlediği hava saldırılarından dolayı şehir etrafından dumanlar yükselmeye devam ediyor. Koalisyon güçlerinin yaptığı hava saldırısı sonrasında alanda bulunan ağaçlar ve ekinler alev aldı. Alev alanda saatlerdir yangın devam ediyor.
TEL ABYAD ABLUKA ALTINDA
IŞID’in elinde bulunan Akçakale’nin sınır komşusu Tel Abyat abluka altına alındı. Havadan Koalisyon güçlerinin bombardımanı devam ederken, karadan PYD ilerleyişini sürdürüyor. Şehrin üç tarafından da ilerleyen PYD güçleri Tel Abyad’ı almak üzere.
GEÇİŞLER DEVAM EDİYOR
PYD ve Koalisyon güçlerinin saldırıları devam ederken, sınırdan geçişler devam ediyor. Dün akçam saatlerinde 4 bin kişinin geçtiği sınırdan bugünde geçişler devam ediyor. Savaştan kaçan sivil halk Türkiye’ye sığınıyor.