TERÖRDEN KURTULAN SINIRDAKİ KURSLARA YOĞUN İLGİ

Barış Pınarı Harekâtının ardından hayatın her alanında başlayan normalleşme süreci ile yıllardır kapalı olan Kur’an Kursları yeniden öğrencilerle şenlendi. Halk Eğitim Merkezlerinde verilen Türkçe kursları da büyük ilgi görüyor.

YEREL 8.02.2021 14:40:00 1476 0
TERÖRDEN KURTULAN SINIRDAKİ KURSLARA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde bölgedeki cami ve Kur’an kurslarına danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sağlayan Şanlıurfa İl Müftülüğü, Telabyad’a bağlı Hamam Türkmen ve Alibecliye civarında kurslara devam eden öğrencileri sevindirdi.

İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Ortaç’ın da katıldığı etkinliklerle, Hamam Türkmen’deki Ömer Bin Hattap Camii ile Alibecliye çevresindeki camilerde Kur’an kurslarına devam ederek başarılı olan toplam 240 öğrenci, çeşitli hediyelerle taltif edildi.

Uzun yıllar terör örgütlerinin baskısı altında kalarak milli ve manevi duygularından koparılmaya çalışılan bölge çocukları, Barış Pınarı Harekâtının ardından eğitim öğretim hayatına yeniden dönmenin yanında, cami ve Kur’an kurslarında temel dini bilgiler, Elifba’dan başlayarak yüzünden Kur’an okuma ve hafızlık eğitimlerine başlamış bulunuyorlar.

Türkçe Kurslarına Büyük İlgi

Barış Pınarı bölgesindeki Telabyad ve Resulayn’da büyük ilgi gören hizmetlerden birini de SUDKOM koordinesinde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde verilen Türkçe kursları oluşturuyor.

Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle bölgedeki eğitimciler tarafından verilen Türkçe derslerine, öğretmenler ve yerel güvenlik görevlileri başta olmak üzere kamu kuruluşları çalışanlarından büyük talep geliyor.

 

İbrahim COŞKUNER              

CEYLANPINAR GAZETESİ