TGS`den Gazetecilere Yeni Medya Eğitimi

Türkiye Gazeteciler Sendikası 18-35 yaş aralığındaki gazeteci ve gazeteci adayları için Yeni Medya Eğitim Programı.

GÜNCEL 13.02.2015 11:45:05 1149 0
TGS`den Gazetecilere Yeni Medya Eğitimi
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazetecilere yeni medya eğitimi verecek. Sendikanın bünyesinde açılan TGS Akademi ile proje olarak 18-35 yaş aralığındaki gazeteciler için Yeni Medya Eğitim Programı düzenliyor. Eğitim hem gazetecilere hem de gazeteci adaylarına açık denizli escort. Eğitim kapsamında programa katılanlar, Zete.com’un kurucusu gazeteci Nurcan Akad, web tasarımcı ve geliştirici Doruk Tokçabalaban ve Kadir Has Üniversitesinden akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ, Sarphan Uzunoğlu, Bahadır Burak Evren, Gürkan Mıhçı’dan eğitim alacak.

Altı başılkta Yeni Medya

Eğitim boyunca Yeni Medya Çağında Gazetecilik, Dijital Yayıncılık ve Sosyal Ağ Yönetimi, İnternet Gazeteciliği ve Yeni Olanaklar, Haber ve Veri Görselleştirme, Siber Güvenlik ve Bilgi Yönetimi ile Yeni Medya Haberciliğinde Ekonomik Girişimcilik ve Dijital Pazarlama başlıkları incelenecek. Eğitim 7 Mart -11 Nisan tarihleri arasında, Cumartesi günleri Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi, Friedrich Ebert Stiftung İstanbul Ofisi ve TGS’nin Cağaloğlu’ndaki Genel Merkezinde gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi

TGS Akademi ekonomik değişim ve teknolojik gelişmelerle değişen gazeteciliği göz önünde bulundurarak gazetecilere kırılgan olmayan ve ifade özgürlüklerini koruyabilecekleri bir alan açmayı planlıyor. Akademi ile ilgli bianet'e bilgi veren TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli bu akademinin bu sene Yeni Medya Eğitimlerine odaklandığını, önümüzdeki dönemlerde farklı gazetecilik alanlarında da eğitim yapılacağını söylüyor. Mart-Nisan arasında gerçekleşecek olan ilk devreye eğitimciler tarafından 14 kişi seçilecek. Mayıs-Haziran arasında da aynı yaş grubuna veriecek eğitim sonraki dönemlerde farklı yaş gruplarına dönük olarak da yapılacak. Eğitimlerin tümü ücretsiz. TGS Akademi hakkında ayrıntılı bilgiye şu linkten ve Yeni Medya Eğitimi başvuru formuna da bu linkten ulaşabilirsiniz.