"TİGEM Arazi Dağıtıyor" İddiası Aldı Başını Gidiyor

Ceylanpınar?da Son iki gündür ortaya atılan bir iddia nedeniyle tabir yerindeyse birileri ?umut tüccarlığı? yapıyor. Ceylanpınar?da bir mahalle muhtarı eliyle yürütülen ve binlerce insanın inandığı ?TİGEM toprak dağıtacak? iddiası nedeniyle çarşı merkezi,

GÜNCEL 26.02.2016 15:51:45 1464 0
Kim tarafından ortaya atıldığı belli olmamasına rağmen Mevlana Mahalle muhtarlığında yapılan işlemlerde vatandaştan alınan dilekçe, kimlik fotokopisi gibi evraklar PTT yoluyla Başbakanlık, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği'ne gönderiliyor.
Dilekçe örneğinin sadece Mevlana Mahalle muhtarlığından alınması gerektiğini iddia eden muhtar, başka dilekçe örneklerinin de kabul edilmeyeceğini ileri sürdüğü belirtildi.
Muhtarlıkta verilen ve içeriği konusunda hiçbir anlam ifade etmeyen dilekçelere karşılık vatandaştan 15 TL alındığı da başka iddialar arasında.
Son iki günde vatandaşa verilen dilekçeler karşılığı alınan paraların günlük bilançosunun yaklaşık 5-7 Bin lira arasında olduğu ve alınan paralara karşılıkta vatandaşa herhangi bir makbuz verilmediği belirtiliyor.
İddiaların kısa zamanda Viranşehir ve Kızıltepe ilçelerinde bile ses getirdiği bazı vatandaşların söz konusu ilçelerden gelip dilekçe yazabilmek için ikametgahlarını Ceylanpınar'a aldıkları ileri sürülüyor.
Altı boş bir iddia olmasına rağmen vatandaşa “TİGEM toprak dağıtıyor” söylentisi üzerinden vatandaştan alınan paraya karşılık herhangi bir makbuz verilmemesi büyük bir haksız kazanç sağlamasına alsancak escort oluyor. 
Söylentinin büyük bir yalan olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise, bir söylenti üzerinden haksız kazanç ve umut tüccarlığı yapanlarla ilgili adli makamların gereken işlemleri yapacaklarına inandıklarını ifade ettiler.
Bu arada konuyla ilgili bilgi almak için Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatape’yi arayan bazı basın mensuplarının da kaymakama ulaşamadığı belirtiliyor.
Vatandaşlar böylesi bir iddia ile ilgili resmi ağızlardan acilen bir açıklama yapılması gerektiğini ifade ettiler.