Türk Emniyet Teşkilatı`nın 173.Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Ceylanpınar`da Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 173. yıldönümü Hükümet Konağı`nda yapılan törenle kutlandı.

GÜNCEL 10.04.2018 12:45:01 2424 0
Türk Emniyet Teşkilatı`nın 173.Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Yapılan törene Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Emniyet Müdürü Fazlı Şen, Ceylanpınar Belediyesi meclis üyeleri ile emniyet mensupları katıldı. Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından Polis haftası etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

" MİLLETİ İÇİN YAŞAMIŞ BİR KURUM HALİNE GELMİŞTİR"
Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Türk Emniyet Teşkilatı'nın bütün ülkeye kök saldığını ve ülkesi için yaşayan bir kurum olduğunu ifade etti. Bayol, "173 yıl önce Türk milletinin bayrağına bir tohum olarak dikilen değerli polislerimiz, bugün Anadolu bağrına iyice kök salmış, aynı zaman Anadolu yaşayan Türk milletinin gönlünde yer etmiştir ve milleti için yaşamış bir kurum haline gelmiştir. İnanıyoruz ki tüm kurumlarımız olduğu emniyet teşkilatımız da milletiyle birlikte daha nice yıllarda ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilerimize minnetle anarken, görevi başındaki arkadaşlara da başarılı diliyorum" dedi.

"TÜM DÜNYAYA GÜCÜNÜ GÖSTERMİŞ VE GEREKLİ DERSİ VERMİŞTİR"
Komiser Yardımcısı Gözde Çoban, Türk milletinin ülkenin toprak bütünlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı en iyi şekilde cevap verdiğini ifade ederek, "Şan ve şeref ile 172 yılı geride bırakan teşkilatımız 17.kuruluş yıldönümüne girerken sadece Türkiye'de değil, dünyada birçok ülkede saygın bir şekilde yerini almış olmanın haklı onurunu ve gururunu taşımaktadır. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, dün olduğu buca escort bugün de cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını canı pahasına yerine getirmeye çalışacaktır. 15 Temmuz'da ülkemizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçerek, milletin silahlarını yine millete doğrultarak milli iradeye karşı kanlı bir darbe girişiminde bulunmuş Türk Polis Teşkilatı ile aziz fedakar halkımız bu hain darbe girişiminde kahramanca bir direniş sergilemiştir. Geçirdiğimiz tüm bu zor günlere rağmen ülkemizin toprak bütünlüğüne karşı yapılan saldırıla önce Fırat Kalkanı daha sonra Zeytin Dalı Harekatı ile kahramanca mücadele vererek tüm dünyaya gücünü göstermiş ve gerekli dersi vermiştir" diye konuştu.

Tören topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.