Türk tasarımcı Emre Erdemoğlu, Moscow Fashion Week’te tasarımlarını ilk kez sergileyecek

1-8 Mart tarihleri arasında Moskova’da gerçekleşecek Moscow Fashion Week, 10 farklı ülkeden 120 moda markasını bir araya getirecek. Moscow Fashion Week’te Türk tasarımcı Emre Erdemoğlu, geleneksel Türk motiflerini çağdaş dokunuşlarla birleştirerek etkile

YAŞAM 4.03.2024 17:50:18 93 0
Türk tasarımcı Emre Erdemoğlu, Moscow Fashion Week’te tasarımlarını ilk kez sergileyecek

Moda tutkunları tarafından merakla beklenen Moscow Fashion Week, 1-8 Mart tarihleri arasında moda dünyasını Avrupa’nın en büyük şehri Moskova’da bir araya getirecek. Modernizmin ve gelenekselliğin buluştuğu prestijli etkinlikte, 10 farklı ülkeden ve 45 Rus bölgesinden 120’den fazla moda markası yer alacak. Moda severler için eşsiz bir buluşma noktası olan Moscow Fashion Week’te haute couture'dan hazır giyime kadar çeşitli koleksiyonlar sergilenecek.

Türk tasarımcı Emre Erdemoğlu da Moscow Fashion Week’te ilk defa yer alacak. Kendi markasıyla ün kazanan Emre Erdemoğlu, geleneksel Türk motiflerini çağdaş dokunuşlarla birleştirerek otantik tasarımlarıyla moda severleri etkilemeye hazırlanıyor. Cesur renkleri, karmaşık desenleri ve yenilikçi siluetleriyle tanınan Erdemoğlu hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda etkileyici tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Yalnızca podyumlarla sınırlı kalmayıp Kenan Doğulu, Edis, Murat Boz, Kerem Bürsin ve Onur Tuna gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Türk yıldızlar için sahne kıyafetleri tasarlayarak geniş kitlelere hitap ediyor.

Moscow Fashion Week’te yalnızca Emre Erdemoğlu değil, Çin’den ZHIHUA, Endonezya’dan Irmasari Joedawinata ve Hindistan’dan NBC brand ile Geisha Designs gibi uluslararası yetenekler de yer alacak. Rusya’dan ise SERGEY SYSOEV, Julia Dalakian, Gapanovich, Vassa&Co ve Yana Besfamilnaya gibi isimler en yeni kreasyonlarıyla etkinliğe renk katacak.

Safir ve Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerdeki rolleriyle tanınan Türk oyuncu Gizem Karaca, sektörün önde gelen isimlerinden İtalyan oyuncu Ornella Muti ve Pasifik Savaşçısı: İsyan ve Kaçak Takip gibi gişe rekortmeni filmlerdeki rolleriyle bilinen Çinli oyuncu Lily Ji, moda haftasının önemini uluslararası arenada vurgulamak adına özel konuk olarak katılacak.

Moscow Fashion Week’te düzenlenen etkinlikler, Manege Merkezi Sergi Salonu’nda ve Moskova’daki ünlü mimari kompleks VDNH’deki uluslararası sergi salonu “RUSSIA EXPO” gibi tarihi açıdan önemli mekanlarda gerçekleştirilecek.

Moscow Fashion Week, üst düzey defilelerin yanı sıra Rusya genelinden 300'den fazla butiğin yer aldığı defilelere, yerel markalar için bir perakende fuarına, çeşitli konferanslara ve masterclass’lara ev sahipliği yapacak. Hem yeni hem de tanınmış moda tasarımcılarına koleksiyonlarını sunma imkânı tanıyan Moscow Fashion Week, küresel moda endüstrisinde Moskova’nın statüsünü açığa çıkarıyor. Online platformlarda da yayınlanacak moda haftasına yoğun ilgi beklenirken, Moscow Fashion Week’in dünya genelinde büyük bir etki yaratacağı öngörülüyor.

Hibya Haber Ajansı