Türkiye, 2026 EHF Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na hazırlanıyor

2026 EHF Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası, Türkiye'nin de arasında bulunduğu 5 ülkede yapılacak.

GÜNCEL 8.03.2024 17:36:56 38 0
Türkiye, 2026 EHF Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası

Türkiye'nin yanı sıra Çekya, Polonya, Romanya ve Slovakya'da oynanacak maçlara sahne olacak EHF Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası, 3-20 Aralık 2026 tarihlerinde düzenlenecek.

Avrupa Hentbol Federasyonu İcra Komitesince, kadın hentbolunu mümkün olduğu kadar çok Avrupa pazarına ulaştırmak amacıyla 5 ülkede, 24 takımlı oynanacak 2026 Avrupa Hentbol Şampiyonası’nda ön eleme turu Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice ve Bratislava'da birer grupla gerçekleştirilecek.

 "Bir yıldır sürdürdüğümüz çabanın sonucunu aldık"

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, yaptığı açıklamada; 2026 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın Rusya’nın düzenleyemeyeceğinin belli olmasından itibaren çalışmalara başladıklarını belirterek, ''Yani yaklaşık bir yıldır, ev sahipliği için sürdürdüğümüz yoğun çalışmalarımızın ve üst düzey temaslarımızın sonucunu aldık. Tarihimizde ilk defa büyükler kategorisinde bir Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Bu süreçte hep yanımızda olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve hentbol ailemize katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı