Türkiye ambulansları El Nusra için hazır!

Ceylanpınar`da görgü tanıkları, YPG`nin El Nusra?nın bulunduğu alana yaptığı top atışları sonrasında yaralananların Türkiye ambulanslarıyla taşındığını iddia etti.

GÜNCEL 20.08.2013 08:42:22 1846 0
Türkiye ambulansları El Nusra için hazır!
DİHA ve Yüksekovahaber’in haberine göre; Rasulayn'da bulunan Hawar Haber Ajansı'nın Türkiye tarafından Rasulayn’a top atışları yaptığı iddialarının hemen ardından YPG, El Nusra’nın mevzilendiği alanlara top atışları yapmış ve bu atışlar sonrasında El Nusra elemanlarının ağır kayıplar verdiği bilgileri gelmişti.

Ceylanpınar tarafındaki görgü tanıkları ise YPG'nin yaptığı atışlar sonrasında El Nusracılar arasında büyük bir panik yaşandığını ve yüksek sesle tekbirler getirmeye başladıklarını belirtti. Görgü tanıklarının iddiasına göre, El Nusra elemanlarının ağır kayıplar vermesinin ardından, Türkiye sınırından 3 ambulansın Til Helef Köyü’nün karşısına denizli escortği ve köy tarafından arabalarla getirilen yaralıların buradan Türkiye ambulanslarına bindirilerek, TİGEM içinden Telhamut Mülteci Kampı'na veya Akçakale'deki hastanelere götürdüğü belirtildi.

Yaralıların Ceylanpınar ilçe sakinlerinin tepkisinden korkulduğu veya doktor bulunmadığı için Ceylanpınar'a getirilmediği ileri sürüldü.