Türkiye Gençlik Konseyi, Hatay Olayını Kınadı

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez Ceylanpınar?daki Basın açıklamasında, Reyhanlı olayından ötürü masum insanların yaşamını yitirdiğini söyledi. Söylemez, bu tür olaylara `dur` demek gerektiğini ifade etti.

SİYASET 16.05.2013 18:02:37 1943 0
Türkiye Gençlik Konseyi, Hatay Olayını Kınadı
Söylemez son zamanlarda bir kaç gün önce meydana gelen Reyhanlı olayına tepki gösterdi. "Bunun ne açıklaması vardır, ne de izahı" diyen Söylemez, bombalı saldırıdan ötürü küçücük çocukların ölmesini kimsenin izah edemeyeceğini dile getirdi.
Hatay’a yapılan saldırıdan sonra insanların gözyaşı döktüğünü ifade eden Söylemez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeter ya yalvarmak mı gerekiyor, yalvaralım. Ağlamak mı gerekiyor, ağlayalım. Ama yeter artık masum insanlar ölmesin. Hayalleri olanlar, geleceğe dair umutlarla sarılanlar ölmesin."
Yetkilileri önlem almaya çağıran Rıdvan Söylemez, “Bir avuç insan ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor. Yaşananlardan kaygılıyız. Özellikle bölgede olaylar çok farklı yerlere çekilebilir. Saldırılar tespit edilmeli ve acilen bir önlem alınması lazım” değerlendirmesinde bulundu.