Türkiye Genelinde İlk Kez Uygulanan "Çök-Kapan-Tutun" Tatbikatı, Ceylanpınar’da Gerçekleştirildi.

.

YEREL 13.11.2022 16:57:00 551 0
Türkiye Genelinde İlk Kez Uygulanan

Türkiye genelinde ilk kez uygulanan "çök-kapan-tutun" tatbikatı, saat 18.57 itibariyle Ceylanpınar’da vatandaşların yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Ceylanpınar Gençlik Merkezi spor salonunda gerçekleşen "çök-kapan-tutun" tatbikatına İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeydan Kurt, resmi kurum amirleri, AFAD gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çök-kapan-tutun tatbikatı öncesi İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, deprem anında vatandaşların neler yapacağına yönelik bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Gençlik merkezinde yer alan spor salonunda deprem öncesi hazırlanan sınıflara ait masa ve sandalyelere oturan katılımcılar, saat 18.57 itibariyle gelen uyarı ve çalan siren sesleri üzerine masaların yanlarına çöktü. Bir süre tatbikat kurallarına göre pozisyon alan katılımcılar, siren seslerinin kesilmesiyle birlikte yerlerine oturdu. Gerçekleşen tatbikatın ardından katılımcılara depremle ilgili sinevizyon sunumu yapıldı.

Deprem tatbikatına katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür eden İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, ‘’Ülkemiz bir afet ülkesi, her yıl farklı farklı afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Deprem, sel, yangın, heyelan, çığ ve başka çeşit afetlerle de karşı karşıya kalabiliyoruz. Ülkemizde en yaygın afet olaraktan depremle karşı karşıyayız. Ne zaman nerede olacağını bilmemekle beraber her an deprem olacağının gerçeğiyle karşı karşıyayız. İşte İstanbul’da Marmara’da uzmanların ifade ettiği işte beklenen bir deprem ne zaman nerede olacağı belli değil. Ama yıkıcı etkilerinin olacağı etkisinin yüksek olacağı bir deprem beklentisi var. Bugün bu tatbikatla beraber aslında deprem anında yapılması gerekenlerden en önemlisi olan çök-kapan-tutun hareketini hep beraber gerçekleştirdik. ’ifadelerinde bulundu.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, ‘’Bugün ülkemizin genelinde İçişleri bakanlığımız ve İl AFAD Müdürlüğümüz ilçe kaymakamlığımızın ekipleriyle koordineli ülkemiz genelinde çök-kapan-tutun tatbikatını hem AFAD ekibinden gelen arkadaşlarla diğer stratejik plan şube müdürümüz de kaymakam beyle İlçe Emniyet müdürlüğümüzle ve halkın katılımıyla güzel bir tatbikat yapıldı. Rabbim böyle bir tatbikatı gerçek anlama dönüştürmez inşallah. Temennimiz o güzel bir katılımdı temennimiz o ki ülkemiz de böyle bir deprem yaşanmasın. ’dedi.