Uçurum Avcısı Ceylanpınar?da Yüksek Şeyler Arayacak

Keşfettiği uçurumlardan atlayan ve ?Yüksek Şeyler Arıyorum? sloganı ile Türkiye?nin Base Jumper (Serbest atlayış) haritasını çıkaran Cengiz Koçak, Ülkemizin en düz ovalarından biri olan Ceylanpınar?a gelerek yükseklerde geçen hayatının detaylarını anlatac

GÜNCEL 3.03.2017 17:18:37 1387 0
Uçurum Avcısı Ceylanpınar?da Yüksek Şeyler Arayacak

Türkiye’nin en düz ovalarından birini barındıran Urfa Ceylanpınar, tüm hayatı yükseklerde olan, ülkemizin ilk ve tek profesyonel base jumperı Cengiz Koçak’ı konuk etmeye hazırlanıyor. “Yüksek Şeyler Arıyorum” sloganıyla Türkiye’yi karış karış dolaşan ve bulduğu uçurum noktalarından atlayarak yeni exit noktaları yaratan Koçak, ülkemizin en düz ovalarından biri olan Ceylanpınar da yaşadığı adrenalin dolu serüveni anlatacak.

6 Mart günü 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenecek konuşma etkinliği saat 18:00’de başlayacak. Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Ceylanpınar halkına açık olarak düzenlenecek.

Cengiz Koçak Kimdir?
Henüz 7 yaşında paraşütçü olmaya karar veren Cengiz Koçak eğitimini bu yönde şekillendirdi ve 1997 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Paraşüt Milli Takımından çağrıldı. Çok uzun yıllar boyunca binlerce atlayış yapan sporcu emekli olduğu 2011 yılında, hayatının merkezine oturan Base Jump atlayışlarına başladı. O günden bu güne buca escort dünyanın ve Türkiye’nin birçok noktasından yüzlerce Base Jump atlayışı gerçekleştiren Cengiz Koçak, Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel Base Jumper’ı oldu. Onu profesyonelliğe taşıyan ve diğer Base Jumper’lardan ayıran şey, tüm hayatını bu spora adamasıdır.

Base Jump Nedir?
Base Jump adrenalini en yüksek ekstrem spor branşlarının başında gelir. Building, Antenna, Span, Earth kelimelerinin baş harflerinden oluşan Base Jumping de sporcular, yüksek binalar, köprüler, antenler ve uçurumlardan paraşütle atlar. İzlerken bile insanların büyük bir haz aldığı Base Jump, dünyada ve ülkemizde son yıllarda ivme kazanan spor branşlarından biri haline gelmiştir.