Urfa İHA?larla Gözetleniyor

Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı, büyükşehirlerin gökyüzünden 7 gün 24 saat gözetlenmesine yönelik çalışması Şanlıurfa?da başladı.

GÜNCEL 15.06.2016 07:54:04 1487 0
Urfa İHA?larla Gözetleniyor
81 il ve 208 ilçede MOBESE sistemi kurulumu tamamlanırken, Şanlıurfa’da 12 İnsansız Hava Aracı (İHA) 24 saat kenti gözetliyor. 24 saat boyunca havadan kenti canlı olarak kayıt altına alan ve bu kayıtları Tugay Komutanlığındaki birime ileten İHA’ların kamyon motorunu andıran sesi ise gece daha fazla duyuluyor. Başta Balıklıgöl, Kent merkezi ve sınır bölgelerinde 24 saat uçuş yapan İHA’lar. yaklaşık 3 dakikada bir aynı güzergahtan geçiyor. Türk malı olan İHA’ların yazılımlarınında Türk mühendisler tarafından üretildiği öğrenildi. 
Başta tarihi ve turistik bölgeler olmak üzere kent merkezindeki kritik bölgelere yüksek megapixelli kameralarla gözetlenen Şanlıurfa’nın, kamera sistemi olmayan bölgelerindeki hareketler titizlikle izleniyor. Akıllı sistemle donatılan İHA’lar, il genelinde gece gündüz devriye görevini sürdürüyor.
MOBESELER BELEDİYE VE EMNİYET TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR
MOBESE sistemi tamamlanan Şanlıurfa’da yeni kurulan akıllı sistem kameralar hem asayiş hem de trafik ile ilgili suçları tarıyor. Anlık görüntü ve kayıt yapabilen MOBESE sistemi tüm ilçelerde devreye alındı. Hareket sensörlü kameralar, 180 derece gözetleme yapıyor. Asayiş olaylarının yanı sıra Trafik uygulamalarında da kullanılan MOBESE sisteminde 1 ayda yaklaşık 500 sürücüye ceza kesildiği aktarıldı.