Urfa İHD`den Silvan Çıkışı

Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır?ın Silvan ilçesindeki 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep etti.

GÜNCEL 11.11.2015 13:50:04 1364 0
Urfa İHD`den Silvan Çıkışı
Diyarbakır’da yaşanan olayların ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9. Gününde Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Üyeleri Ahmet Bahçıvan İşmerkezi önünde basın açıklaması yaptı.
İnsan Hakları Derneği Üyesi Nalan Durdu, Silvan’dan önce Cizre’de de aynı sorunların yaşanıldığını aktararak “Silvan bu gün 9’üncü günüdür. Tercih altında bu sürede birçok kişi hayatını kaybetti. Evinin önünde vurulan güvenlik güçlerince taranan bazı evlerde ölenler tamamen hepsi sivildi. Daha önceden Cizre’de aynı süreç yaşandı. Bu süreçte de 23 sivil yaralandı. 35 günlük bebekten 75 yaşındaki adama buca escort, en önemli olan insan hakları olan yaşamı ortadan kaldırılmıştır. Yaşam haklarına saygı eklenmesini, tecritlerin yani, sokağa çıkma yasaklarının ortadan kaldırılmasını ve ölümlere derhal son verilmesini istiyoruz” dedi.
POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
 Ahmet Bahçıvan İşmerkezi önünde gerçekleşecek basın açıklaması öncesinde alanın yakınlarına TOMA ve Akrep araçlarını konuşlandırırken Güvenlik Güçleri alanda bariyerlerle tedbir aldı. Basın açıklamasına gelen İHD Üyeleri kurulan bariyerli alanın dışında açıklama yapmayı tercih etti. Yapılan basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Açıklama olaysız olarak tamamlandı.