Urfa Milli Eğitim Mahkeme Kararını Takmadı

Şanlıurfa?da yaklaşık 60 okul müdürü mahkeme kararıyla görevlerine iade edilmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlü mahkeme kararını takmadı.

EĞİTİM 13.11.2015 09:46:35 1653 0
Urfa Milli Eğitim Mahkeme Kararını Takmadı
Gaziantep, Kırıkkale, Samsun, Kayser ve Batman gibi Türkiye’nin birçok ilinde görevden alınan okul müdürleri mahkeme kararıyla okul müdürlüklerine geri dönerken Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkemenin kararını hesaba almadı ve okul müdürlerini göreve iade etmedi. Bazı okul müdürlerini sürgüne tabi tuttu.
KİMİ SÜRGÜN EDİLDİ KİMİ ÖĞRETMENLİĞE DÖNDÜ KİMİ DE EMEKLİ OLDU
 Mahkeme kararına rağmen görevlerine iade edilmeyen 100.Yıl İlkokulu Müdürü Bahattin Gökalp, Şenevler İlkokul Müdürü Sinan Ercan, Halide Nusret İlkokul Müdürü Celal Küçük, Karaköprü İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Hakkı Cengizer, Fen Lisesi Müdürü Nihat Gürkan, Mete Has İlkokul Müdürü Nihat Yaşar gibi yaklaşık 20-30 yıllık müdürler yıllar sonra öğretmenlik yapmaya başladı. Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğünün mahkeme kararını sıfırlayıp göreve iade etmediği Halil Çiftçi, Sıraç Köseoğlu gibi daha birçok okul müdürü emekliliğe zorlandı. Şanlıurfa’nın tecrübeli, disiplinli ve başarılı okul müdürlerini görevden alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkeme kararını hiçe saydı. Emekli olmak zorunda kalan bazı okul müdürleri, Bülent Ecevit’in hükümet olduğu dönemde uygulanan rotasyondan beter bir uygulama ile karşılattıklarını söylediler.
OKUL MÜDÜRLERİNİ, 2 AYLIK ŞUBE MÜDÜRLERİ BELİRLEDİ
Çıkarılan kanunla geçen sene haziran ayından itibaren performans notlarını verecek Milli Eğitim şube müdürleri değiştirildi. Haziranda yeni atanan şube müdürleri ağustos ayında, görevde olan okul müdürlerinin mesleki performanslarına not verdi. Buna göre de değerlendirmeye giren okul müdürlerine iki aylık şube müdürleri tarafından geçersiz not verilerek kadro dışı bırakıldı. Okul müdürlüğü kadrosu boşalan okullara kendilerine yakın olan isimler atadı. Müdür yardımcılığı kadroları ise bu müdürlerin seçtiği ve valiliğe önerdiği isimlerle dolduruldu. Türk Eğitim Sen ise bu uygulamayı Danıştay’a götürmüştü.
MAHKEME NEYE KARAR VERMİŞTİ
Danıştay okul müdürlüğü değerlendirmesi için ilgili Milli Eğitim Şube müdürlerinin o bölgede en az 6 ay çalışması gerektiğini belirterek yapılan değerlendirmelerin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. Ayrıca okul müdürünün hiçbir belirli kriter olmadan istediği kişiyi müdür yardımcılığı için valiliğe önerebilmesinin önünü açan maddeyi de hukuka aykırı bulmuştu.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararı yerine getirmedi. Görevden aldığı okul müdürlerini yeniden sınava girmelerini, sözlüye girmelerini isteyen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlerini perişan etti.