Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara’da gerçekleşen saldırının 7. Yılında basın açıklaması düzenledi.

.

GÜNCEL 10.10.2022 14:18:00 521 0
Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara’da gerçekleşen saldırının 7. Yılında basın açıklaması düzenledi.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 103 kişiyle ilgili anma etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin kabirleri ziyaret edildi.

Anma programının ardından platform ve üyeleri, Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılırken açıklamayı ise Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Avukat Nihat Şahin yaptı.

Avukat Nihat Şahin, “Bizler de bu cesareti göstererek onların sloganını hep birlikte tekrar ediyoruz “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” diyoruz” dedi.

 

“SAVAŞA İNAT BARIŞI SAVUNUYORDU”

10 Ekim 2015 günü Ankara Garında barışseverler Orta doğuda yürütülen savaşlara karşı barışı haykırmak için toplanmıştı. Dillerinde türküler, zılgıtlar, barış sloganları olan on binlerce kişi büyük bir cesaretle savaşa inat barışı savunuyordu.

“104 ARKADAŞIMIZ KATLEDİLDİ”

Ülkenin her yerinde bombaların patladığı, onlarca sivil insanın katledildiği bir iklimde herkese umut olan bu kalabalığın ortasında ardı ardına iki patlama gerçekleştirildi. IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bu saldırılarda, sayısı net olmamakla birlikte, 104 arkadaşımız katledildi, yüzlerce arkadaşımız ise yaralı olarak kurtuldu.

“100 CANIMIZIN CANSIZ BEDENİ, 42 İLE GÖNDERİLMİŞTİR”

Katliamın önü açılmış yüzlerce insan bir nefesle yaşama tutunmaya çalışırken, binlerce insanın yardım çığlığı yeri göğü inletirken, kamu görevlisi sıfatını taşıyanlardan bazıları alana gelen ambulansları durdurmuş, bazıları yerde yatan yaralılara biber gazı sıkarak, yardım etmeye çalışanlara saldırmıştır. Ambulanslardan önce TOMA’ların, zırhlı araçların geldiği alandan 100 canımızın cansız bedeni, ülkenin 42 iline gönderilmiştir. O gün dünyanın dört bir yanından, 81 ilden barış, emek, demokrasi için gelen on binlerin sözü, bugün 42 ilde karanfilleşen canlarımızın, yüzlerce yaralımızın ve on binlerce yoldaşımızın mücadelesinde yaşıyor. 10 Ekim Şehitlerinin sözü işçi grevlerinde, kadın özgürlük hareketinde, ekoloji savunusunda yaşıyor. 10 Ekim barış şehitleri bu ülkenin eşitlikçi, laik, insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devleti olması için mücadele eden herkesin yüreğindedir.

“SAVAŞA İNAT BARIŞ HEMEN ŞİMDİ”

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu olarak sadece katliamın anmasını yapmıyoruz aynı zamanda bu katliamı anlıyoruz. Onlar orta doğuda barış için mücadeleyi canları uğruna vermiştir. Bu arkadaşlarımız barış istediği için katledilmiştir. Bizler de bu cesareti göstererek onların sloganını hep birlikte tekrar ediyoruz “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” diyoruz” dedi.