Urfa sınırındaki Suriyeli çiftçilere dağıtıldı: Tam 90 ton!

.

GÜNCEL 22.10.2021 16:09:00 954 0
Urfa sınırındaki Suriyeli çiftçilere dağıtıldı: Tam 90 ton!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( Tika ), terörden arındırılan Fırat Kalkanı ve Şanlıurfa sınırları karşısında bulunan Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla çiftçilere toplam 90 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtımı yaptı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 2020'de yayımlanan Suriye raporuna göre, çatışma, yerinden edilme, geri dönüşler ve tarımsal altyapının tahrip edilmesi Suriyelilerin geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini ciddi şekilde etkiledi.

Geniş buğday ekim alanına sahip Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerindeki kaliteli tohumun eksikliğini gidermek ve bölgedeki tarım alanına katkı sağlamak amacıyla TİKA kolları sıvadı.

TİKA, bu amaçla Şanlıurfa ve Kilis'deki il tarım ve orman müdürlüklerinin iş birliği ve koordinesinde sertifikalı tohum dağıtım projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında,Şanlıurfa sınırları karşısında bulunan  Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 60 ton, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Mare, Aktarin, Çobanbey ve Azez bölgelerinde 30 ton olmak üzere toplam 90 ton buğday tohumu çiftçilere dağıtıldı