Urfa`da 350 Kilo Kaçak Et ele Geçirildi

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle İl Tarım Müdürlüğü?nün ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda 350 kilo kaçak ete el konuldu.

SAĞLIK 23.12.2015 14:36:28 1636 0
Urfa`da 350 Kilo Kaçak Et ele Geçirildi
İlçe sınırları içerisinde denetimlerini sıklaştıran Eyyübiye Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarları bir bir değerlendiriyor. Vatandaşların güvenli alışveriş yapıp daha hijyenik koşullarda beslenmelerini amaçlayan Eyyübiye Belediyesi, denetimlerine ara vermeden devam ediyor. 
Bu kapsamda Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Ataş, Gıda Tarım İl Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ve Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı denetimlerde 350 kilo kaçak ete el konuldu. Evren Sanayi Sitesinde bulunan GAP Gıda İmalatçıları sitesinde faaliyet gösteren bir tavuk dağıtım şirketine düzenlenen baskında; ürünlerin üzerinde bulunan etiketlerin başka bir şirketin etiketi olduğu tespit edildi. Başka şirketin etiketiyle faaliyet yürütüldüğü için firmaya yönelik tutanak tutulup cezai işlem gerçekleştiren ekipler ayrıca firmanın et parçalama işlemini gerçekleştirmesini de yasakladı. 
Yine aynı bölgede bir tavuk dağıtım şirketine düzenlenen baskında da tarihi geçmiş 350 kilo tavuk etine el konuldu. 2014 tarihli 350 kilo tavuk eti imha edilmek üzere ekipler tarafından hayvan barınağına götürülüp, firmaya cezai işlem uygulandı. 
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri düzenlenen baskınlarla ilgili yaptıkları açıklamada şunları söyledi:” Eyyübiye Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha hijyenik koşullarda beslenmelerini sağlamak adına gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetleri anında işleme koyup denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gerek sağlıksız koşullarda taşınan menşei belirsiz kaçak et ve sakatat ürünleri olsun gerekse de tarihi geçmiş ürünlere yönelik sıkı takibimiz devam etmektedir. Tek amacımızın vatandaşlarımızın sağlığı olduğu bilincinden hareketle denetimlerimiz durmadan devam edecektir. “