Urfa?da 36 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Şanlıurfa?da Jandarma ekipleri 36 bin litre kaçak petrol ele geçirdi.

GÜNCEL 18.02.2016 08:36:17 1151 0
Urfa?da 36 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Alınan bilgiye göre Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Hilvan ilçesi Yukarıkülünce Mahallesinde yapılan önleyici kolluk devriyesi sırasında seyir halinde olan, F.Ş. tarafından kullanılan 63.. plakalı kamyonun kasa içerisinde bulunan akaryakıt tankerinde yapılan kontrolde, Kerkük –Yumurtalık Petrol Boru Hattından çaldığı değerlendirilen 18 bin litre ham petrol ele geçirdi. 63.. plakalı aracı kullanan F.Ş. isimli şahıs ile kamyon içerisinde bulunan ve hırsızlık olayı ile ilgisi olduğu değerlendirilen H.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Ekipler Siverek Aşağıalınca Mahallesi Zog mevkiinde bulunan Kerkük –Yumurtalık Petrol Boru Hattının kontörlü amacı ile çıkılan önleyici kolluk devriyesi sırasında,  belirtilen mevkide çamura saplanarak olay yerinde kalan İ.H.A. isimli şahsa tescilli  47.. plakalı Ford marka kamyon ile kamyonu bulunduğu yerden kurtarmak amacı ile olay yerine çağrılan M.A. ile O.D. isimli şahıslara ait olan  63.. plakalı vinç olduğu tespit edildi.. 47.. plakalı kamyonun kasasında bulunan akaryakıt tankında  18 bin litre ham petrol ele geçirdi.
Hilvan ve Siverek ilçesindeki akaryakıt hırsızlığı alsancak escortiyle yakalanan F.Ş., H.K. ile O.D.  isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Siverek T Tipi Kapalı Cezaevini gönderilirken M.A. isimli şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve İ.H.A isimli şahıs hakkında ise yasal işlem başlatıldı.