Urfa`da basın mevzisine 200 gazeteci başvurdu

Şanlıurfa?nın Suruç ilçesine sıfır noktada bulunan Suriye?nin Kobani kasabasında IŞİD ile YPG güçlerinin çatışmalarını takip eden gazetecilere basın mevzisi oluşturuldu.

GÜNCEL 18.11.2014 09:09:35 1498 0
Urfa`da basın mevzisine 200 gazeteci başvurdu
Şanlıurfa Valiliğinin talebi,  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanın talimatlarıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Kobani’de ki çatışmaların 60’ıncı gününde kurulan Basın Merkezi yaklaşık bir haftadır hizmet veriyor. Suruç Kobani sınırında Basın Merkezinin oluşturulmasıyla gazeteciler,  çalışmasını rahat bir şekilde sürdürmeye başladı. Uluslararası ajansların, televizyonların da bulunduğu yaklaşık 200 gazetecinin akredite yaptırarak söz konusu Basın Merkezinde görev yapıyor. İçerisinde çay ocağı, lavabolar gibi ihtiyaçların da karşılandığı Basın Merkezinde, Basın Enformasyon Genel Müdürlüğünden yaklaşık 10 personel gazetecilere yardımcı oluyor.

Topraktan tümseklerin oluşturulduğu gazetecilerin basın mevziisi etrafında jandarma da sürekli güvenlik önlemleri alıyor. Basın Merkezine girişlerde 3 ayrı noktada uygulama noktası oluşturan jandarma akredite olmayanları Basın Merkezine yaklaştırmıyor. Basın Merkezinin oluşturulmasıyla çalışmalarını daha rahat bir yapan gazeteciler uygulamadan memnun olduklarını belirttiler.