Urfa`da çatı adayı Cevheri görüşmelerini sürdürüyor

Şanlıurfa`da CHP tarafından desteklenen çatı aday Sabahattin Cevheri`nin muhalefet partileri ile görüşmesi devam ederken, ilçelerde Cevheri ile yol alacak adayların ise henüz netleşmediği öğrenildi.

YEREL 15.01.2019 10:46:49 1253 0
Urfa`da çatı adayı Cevheri görüşmelerini sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Parti'sinin Urfa'da çatı adayı olarak açıkladığı Sabahattin Cevheri bir yandan muhalefet partileri ile temaslarını sürdürüyor bir yandan da aday belirleme çalışmaları yapıyor. 

Şanlıurfa'da seçim kartları yavaş yavaş açılırken, çatı adayı Cevheri ile ilgili aday denizli escort iddiaları CHP tarafından doğrulandı.  CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Urfa'da birinci parti olacağına inanıyorum. Biz de Urfa adayı olarak Sabahattin Cevheri adaydır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de Cevheri'nin seçime bağımsız girmesi halinde adaylığına sıcak bakacakları öğrenilirken, Saadet Partisi ise bağımsız adaylığa karşı çıkıp yerine partilerden aday olmasının avantajlı olacağı fikrini savunuyor. İYİ Parti'nin Cevheri'yi destekledikleri takdirde 1'i merkez 2 ilçe adaylığının kendilerine verilmesini talep ettikleri öğrenildi. 

 

MERKEZ İLÇE ADAYLARI HENÜZ BELİRLENMEDİ

Cevheri'nin muhalefet  ile görüşmeleri sürerken, ilçe adaylarının da henüz netleşmediği belirtildi. 

Çatı adayı ile birlikte hareket edecek olan merkez ilçe adaylığına ilişkin dolaşan isimlerin doğru olmadığı ve hem Cevheri'nin hemde muhalefet partilerinin merkez ilçelerde aday arayışı devam ettiği öğrenildi. 

İlçe aday isimlerin özellikle AK Parti adaylarını açıkladıktan sonra belirleneceği konuşuluyor.