Urfa`da Gizli IŞİD Hastanesi İddiası

Şanlıurfa`nın merkez ilçesi Karaköprü`nün Yamaç Evleri mevkiinde, tenha bir bölgede bulunan bu evin gizli IŞİD hastanesi olduğunu ileri süren soL Portal, yazdığı haber içinde kendi kendiyle çelişkiye düştü.

GÜNCEL 26.09.2014 16:22:00 2684 0
Urfa`da Gizli IŞİD Hastanesi İddiası
Suriye'deki çatışmalarda yaralanan IŞİD militanlarının Urfa'daki hastanelerde tedavi edildiği iddiaları daha önce gündeme gelmişti. Eylül ayı başında IŞİD'in saha komutanlarından Ebu El Veled El Libi'nin kentteki bir hastanede tedavi olduğuna dair iddiaları Şanlıurfa Emniyeti de yalanlamıştı. Ardından Taraf gazetesi, örgütün sonradan öldürülen lideri Bağdadi'nin sağ kolu Ahmet el H.'nin de aralarında bulunduğu 8 militanının ildeki hastanelerde tedavi edildiği iddiasını ortaya attı. Son olarak Hürriyet'te yayınlanan Dinçer Gökçe imzalı haberde, Kobane'deki çatışmalarda yaralanan 28 yaşındaki Ammar Alo isimli IŞİD militanının önce Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildiği, durumu ağır olduğu için buradan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini yazmıştı. 

Bütün bu iddiaları Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük bir açıklama yaparak yalanlamış ve  “Şanlıurfa'da tedavi gören hiçbir IŞİD üyesi yoktur, bunu bilmenizi isterim” demişti.
Bütün bu yalanlamalara rağmen soL Portalı tarafından yapılan Şanlıurfa’da IŞİD’in gizli hastanesi haberi çelişkilerle dolu. Şanlıurfa halkının kafası karıştıran bu haberinin çelişkilerle dolu olması dikkat çekiyor.

Bazı Şanlıurfalı vatandaşlar “Eğer IŞİD’in Urfa’da gizli hastanesi varsa o zaman daha önce yapılan IŞİD saha komutanı Şanlıurfa’daki şu hastanede bu hastanede tedavi edildi haberleri neyin nesiydi. Şimdi de çıkmış birileri IŞİD’in Urfa’da gizli hastanesi olduğunu söylüyor. IŞİD’in Allah belasını versin ama Şanlıurfa’mızı böylesi zihniyetlerin cirit attığı yer olarak göstermeye hakkı yok. Varsa zaten güvenlik güçlerimiz affetmez. Devletimiz affetmez. Akıl var mantık var. Bütün bu söylenenler bir biriyle çelişkilerle dolu” şeklinde sitem ettiler