Urfa?da HDP İlk Kongresini Gerçekleştirdi

anlıurfa Hakların Demokratik Partisi birinci kongresini gerçekleşti.

GÜNCEL 11.04.2016 11:12:53 1427 0
Urfa?da HDP İlk Kongresini Gerçekleştirdi
Tek listeyle giden HDP kongresinde Eş Başkanlığa Mehmet Dündar ve Ayşe Sürücü seçildi.

KONGREDE GERGİNLİK 
HDP’nin ilk kongresinin yapıldığı salonda PKK’lı fotoğrafı bulununca kısa süreli gerginlik yaşandı. HDP il yönetimi kongresinde polisler kongrenin yapıldığı salonda bulunan PKK’lıların fotoğraflarının kaldırılmasını istedi. HDP’liler de fotoğrafları kaldırmak istemeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Kongrenin yapılacağı salona partililerden başka kimse alınmadı. Yaklaşık 30 dakika süren gerginlik fotoğrafların kaldırılması ile son bulurken kongreye gelenler arama noktasından geçtikten sonra içeri alındı.

HDP TEK LİSTEYLE KONGREYE GİTTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il kongresi Hacı Bekir Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Tek liste halinde gerçekleşen kongrede Eş Başkanlığa Ayşe Sürücü ve Mehmet Dündar seçildi.

POLİSTEN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan polis ekipleri kongrenin yapıldığı salonun etrafında geniş güvenlik önemleri aldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kongreye katılanlar didik didik arandı.
 

BAYDAMİR: “URFA’YA İSTİKLAL MADALYASI 91 YIL GEÇİKMEYLE VERİLDİ”

Kongreye katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Şanlıurfa’ya verilen istiklal madalyasının 91 yıl geciktiğini ifade ederek, “Şanlıurfa’ya istiklal madalyasının verilmesi 91 yıllık bir gecikmeden sonra gerçekleşti. Bu AKP hükümetinin Urfa’ya bir lütfu değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan bütün partilerin HDP dahil da başta olmak üzere, bir hakkın çok geç olmasına rağmen Urfa’ya teslim edilmesidir. 91 yıl boyunca bu şehrin emeği bu şehrin kahramanlığı 91 yıl boyunca geciktirilmeyle madalya ile ödüllendiriliyor.
İŞTE HDP ŞANLIURFA İL YÖNETİMİ

İl Eş Başkanlar: Mehmet Dündar, Ayşe Sürücü

Asil Üyeler: Bekir Karageçili, Yüksel Sevincek, Faruk Yaygın, Suna Çiçek, Mehmet Binici, Adalet Çay, Mustafa Kılıç, Sercivan Zilan Kapaklı, Ömer Çaylan, Mihrican Gökhan, Rasim Çakmak, Bedia Kılıç, Yahya Yetim, Ahmet Kav,  Mehmet Şefik Doğan,  Bayram Tilgen, Ali Doğan,
Yedek Üyeler: Mithat Paşa Bayuk, Abdurrahman Kaplan, Hasan Sütpak, Özlem Polat, Nizamettin Çiftçi, Sinan Çadır, Mahmut Gin, Mehmet Ölmez, Ayşe Melik