URFA`DA KANARYA İHALESİNE KİMLER KATILMIYORKİ

Şanlıurfa`da Güvercin ihalesinden sonra son 6 aydır Kanarya Kuşu ihalesi de yapılmaya başladı. Yaklaşık 150 kanarya sever her Cumartesi günü akşamı Şanlıurfa Kanarya Severler ve Yetiştiriciler Derneğinin Balıklıgöl yakınındaki dernek binasında açık artırm

YAŞAM 30.03.2015 11:22:13 1642 0
URFA`DA KANARYA İHALESİNE KİMLER KATILMIYORKİ
Şanlıurfa'da Güvercin ihalesinden sonra son 6 aydır Kanarya Kuşu ihalesi de yapılmaya başladı. Yaklaşık 150 kanarya sever her Cumartesi günü akşamı Şanlıurfa Kanarya Severler ve Yetiştiriciler Derneğinin Balıklıgöl yakınındaki dernek binasında açık artırmayla kanarya satıyor ve alıyor. İhaleden önce ihaleye girecekler kuşlarının kaydını 1 liraya yapıyor. Satıştan elde ettiğinin yüzde 10’nunu ise derneğe bağışlıyor. Komutan, polis, savcı, avukat, öğretmen, esnaf ve öğrencilerin katıldığı kanarya ihalesinde yanlarında getirdikleri kuşlarını cinsi ve özelliklerine göre açık arttırmayla satışa sunuyor. İhalede meraklıları beğendikleri kuşa sahip olabilmek için kıyasıya pazarlık yapıyor.

KANARYA SESİ DUYMASAM KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDERİM

Lokantacı Süleyman Taba ise “Şimdi gördüğünüz gibi kanar ihalesindeyiz. Merakımızdan beslediğimiz kanarya türlerinden burada ihale açmışız. Her kanaryanın kendine göre özelliği var. Bir ötmesi bir namesi var. Bu şekilde zamanımızı burada güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Tabi hobimiz bizi kahvelerden uzak tutuyor. Kanarya merakı başka bir şey. Burada aramızda savcı var, polis var, öğretmen var. Esnaf var. Öğrenci arkadaşlarımız var. Avukat arkadaşlarımız var. Kanarya sesi bana sabrı öğretiyor. Bir şarkı gibi bir Türkü gibi bana ilham veriyor. Ben kanarya sesini duymasam kendimi kötü hissediyorum” ifadelerini kullanıyorum.

KEKLİK TUTKUSU VAR AMA O YİNEDE KANARYALARI GÖRMEYE GELMİŞ

Kanarya ihalesinde kuş tellalının özelliklerini bağırdığı kuş satışına katılan 70 yaşındaki Ahmet Büt, “Ben denizli escortm bakayım hele nasıldır. Benim evde kanarya kuşum yok. Benim evde kekliğim var ”dedi.

AİLECE KANARYA SEVGİLERİ VAR

Bekir Basmacı ise evinde 50’nin üzerinde kuş beslediğini belirterek”4 tane çocuğum hanımım hepsi kuşları sever ”dedi.

KANARYAYI SEVİYORUM AMA GALATASARAYLIYIM

Muhasebeci olan ve iş yerinde 20 kuşu olduğunu ve bunlardan 8 tanesinin muhabbet kuşu diğerlerinin kanarya söyleyen Mehmet Emin Çelik muhasebe bürosunun bir odasında kuşlarını beslediğini aktardı. Kanarya sevmenin illaki Fenerbahçeli olmak anlamına gelmediğini dile getiren Çelik, kendisinin Galatasaraylı olduğunu belirtti. Mehmet Emin Çelik şunları söyledi: “ Benim asıl mesleğim muhasebecilik. Kanarya sevgim hobidir. Kuş alıyoruz kuş veriyoruz. Birer çay içip ortamı güzel edip çayımızı içip kuşumuzu alıp gidiyoruz. Her hangi bir kahve ayağımız yok. Kötü bir alışkanlığımız yok. Bu şekilde güzel bir ortam oluşturarak arkadaşlar arasında güzel bir diyalog kurup alış veriş yapıyoruz. İş yerinde 20 tane kuşu m var.

ODANIZDA GÜVERCİN BESLEYEMEZSİNİZ AMA KANARYA BESLEYEBİLİRSİNİZ

Şanlıurfa Kanarya Severler Ve Yetiştiriciler Derneği Başkanı Mehmet Taşçı ise 10 yıldır kanarya beslediğini hatırlatarak güvercin sevgisiyle kanarya sevgisinin Şanlıurfa’daki yerini  ”Urfa kültüründe güvercinin çok ayrı bir yeri var. Yani bizim büyüklerimiz atalarımız çok önceden beri güvercin besliyor. Kanarya sevgisi yeni yeni başladı.2010 yılından beri yaygınlaştı. O da derneklerin sayesinde. Kanarya çok ayrı bir tutku. Güvercini insanlar evinin odasında besleyemez ama kanaryayı besler. Biz dernek olarak geçen aylarda Bahçelievler Anaokulunda öğrencilerine muhabbet kuşu ve kanarya hediye ettik. Bu çocuklara hem hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz hem de ilerde boş uğraşlardan ziyade kuş sevgisi olur. Kötü alışkanlıklardan da alı koyar bir yerde”