Urfa?da Petrol Hattına Sabotaj Muamması

Şanlıurfa sınırları içinde sabotaj nedeniyle Kuzey Irak Bölgesi`nden Ceyhan Limanı`na yapılan petrol sevkiyatı durdu. Ancak sevkiyatın sabotaj ihtimaline karşı durdurulduğu öğrenildi.

GÜNCEL 19.02.2016 09:44:20 1259 0
Urfa?da Petrol Hattına Sabotaj Muamması
Bakanlık açıklamasında "Türkiye sınırları içinde Şanlıurfa'daki sabotaj alsancak escortiyle Kuzey Irak Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuştur "denildi.
Bakanlık bu açıklamayı yaptı ancak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı böyle bir sabotaj ulaşamadı. BOTAŞ’ın böyle bir sabotaj ihtimali ve gelen ihbar üzerine Kuzey Irak Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatını durdurduğu öğrenildi. Jandarma ise böyle bir sabotajın olup olmadığını araştırıyor.
12 YIL ÖNCE BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANMIŞTI
Bu arada Şanlıurfa’da petrol boru hattında en büyük facia 16 Nisan 2005 tarihinde yaşanmıştı. Batman-Yumurtalık petrol boru hattının Şanlıurfa mevkiinde delinmesi sonucu yaklaşık 35 bin varil ham petrol Atatürk Barajı'na akmıştı. Bir kilometrelik alana yayılan petrol Atatürk Barajının suyu üzerinde 4 santimetrelik bir tabaka oluşturmuş, BOTAŞ olay yerine 10 saat sonra ulaşabilmişti.