Urfa`da PKK`dan açığa alınan öğretmenlerin isim listesi

"Şanlıurfa`da PKK Terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu iddia edilen yüzlerce öğretmen açığa alındı. peki açığa alınan öğretmenler kimlerdir? Şanlıurfada açığa alınan öğretmenlerin isim listesi haberimizde..."

GÜNCEL 10.09.2016 13:36:02 4094 0
Urfa`da PKK`dan açığa alınan öğretmenlerin isim listesi
Şanlıurfa'da PKK Terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu iddia edilen yüzlerce öğretmen açığa alındı.
peki açığa alınan öğretmenler kimlerdir? Şanlıurfada açığa alınan öğretmenlerin isim listesi haberimizde...
Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde görev yapan ve terörle bağlantısı olan 11 bin 500 öğretmenin dün açığa alınmasına karar vermişti. Açığa alınanların sayısının 14 bini bulması bekleniyor. Peki, MEB'de açığa alınan öğretmenler listesi yayınlandı mı? İşte herkes bunu merak ediyor.
Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce yerlerinin değiştirileceğini açıkladığı daha sonra da açığa alınacağı belirtilen PKK ile bağlantısı olduğu tespit edilen öğretmenlerle ilgili karar verildi. MEB, dün 11 bin 500 öğretmeni açığa aldı. Hükümet tarafından çıkarılacak olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan öğretmenlerin isimlerinin açıklanması bekleniyor. MEB'de açığa alınan öğretmenlerle ilgili KHK yayınladığı artık siz değerli okurlarımıza kamupersoneli.net'ten detayları aktaracağız.
5 BİN ÖĞRETMEN HEMEN ATANACAK !
MEB, 10 Ekim'de ataması yapılacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmen ile başvurularını almaya başlayacağı 5 bin dershane öğretmenini bu bölgelerde görevlendirecek.
Edinilen bilgilere göre şanlıurfa'da PKK örgütü ile bağlantılı olduğu iddiasıyla açığa alınan öğretmenlerin sayısının 462 olduğu öğrenildi.

İŞTE URFA'DA AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLERİN LİSTESİ:


11 BİN 285 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI
Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, ekli listede adları ve görevlerine yer verilen 11 bin 285 Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görevli personelin, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.
YAZIDA, ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:
"Personelin bu fiilleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6, 7, 8, 10 ve 11'inci maddelerine aykırı hareket ettikleri anlaşıldığından, 21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararı, 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince eyleme katılan ya da destek veren personelin görev başında kalmasında sakınca görüldüğünden aynı kanunun 137'inci maddesi gereğince ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır."
Bakanlığın yazısında, söz konusu personele tebligat işlemlerinin acilen yapılması istendi.
Öte yandan Bakanlık yetkililerince, valiliklerin koordinasyonunda yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.
11.285 Öğretmen Bu Kriterlere Göre Açığa Alındı!
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'yla bir şekilde ilişki içerisine girmiş 14 bin civarında öğretmenin olduğunun tahmin edildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenlerin tedbir olarak açığa alınacağını söyledi. Yıldırım'ın zikrettiği 14 bin rakamının kaynağının resmi kayıtlar olduğu belirtilirken, kamudaki PKK bağlantılı memurların nasıl tespit edileceğine ilişkin kriterler de netleşmeye başladı. Buna göre devletteki FETÖ temizliğinde olduğu gibi PKK tasfiyesinde de öncelikli olarak şüpheye mahal bırakmayan somut delillere bakılacak. Adli, idari ve güvenlik soruşturmaları baz alınarak gerekli ayıklamalar yapılacak.
 6-7 EKİM'E KATILANA İHRAÇ
İşte başta öğretmenler olmak üzere kamudaki PKK'lı ayıklamasında dikkate alınacak kriterler:
1) MİT ve emniyet raporlarında ismi geçenler.
2) Sosyal medya hesaplarında PKK lehine paylaşımlarda bulunup güvenlik güçlerini hedef alanlar.
3) Sosyal çevre araştırması neticesinde elde edilen veriler.
4) Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda teknik takibe takılanlar.
5) DBP'li belediyelerle birlikte düzenledikleri piknik ve gezi organizasyonlarında çocukların kandırılıp dağa götürülmesine zemin hazırlayanlar.
6) Terör örgütüne yakın kültür ve gençlik merkezleri ile derneklerde gönüllü olarak çalışanlar.
7) Okulların ilk açılış haftasında Kandil'in çağrısı doğrultusunda öğrenci ve velilerini dersleri boykot etmeye teşvik edenler.
8) 50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim Kobani eylemlerine katılanlar.
9) Öğrencileri de yanlarına alarak PKK bağlantılı gösterilere öncülük edenler.
10) Polis ile askerin taş ve sopalarla hedef alındığı protesto gösterileri sırasında kameralara yakalanan ya da gözaltına alınıp hakkında tutanak hazırlananlar.
11) Terör örgütü üyeliğinden hakkında dava açılanlar.
12) Kurum içi soruşturmalarda müfettişlerin tespitleri doğrultusunda uyarı ve kınama cezası alanlar.
13) Okulda PKK propagandası yapıp öğrencileri örgütün paravan merkezlerine götürenler.
14) Öğrenci velilerinin bizzat şikayet ettiği isimler.
15) 'Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı' kapsamında seçilen öğrencilerle birlikte Avrupa'daki PKK bürolarını ziyaret edenler.