URFA?DA UYUŞTURUCU BAĞIMLISININ HİKÂYESİ

Şanlıurfa?da yaklaşık 3 yıl önce uyuşturucu müptelası olan Mehmet Serdar U.?nun hikâyesi Cezaevinin duvarlarını ağlattı.

GÜNCEL 13.04.2016 10:19:50 1309 0
URFA?DA UYUŞTURUCU BAĞIMLISININ HİKÂYESİ
Aslen Viranşehirli olan ancak yaklaşık 15 yıldır İpekyol Mahallesinde ikamet eden Mehmet Serdar U. uyuşturucu kullanmaya annesiyle babasının ayrılmasının ardından başladı. Annesi Rahime özel sektörde çalışıp çocuklarını geçimini sağladı, okumaları için çok çaba sarf etti. Bir kızı 2 oğlu olan Rahime U., eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptı. Ancak 3 yıl önce lise 3’e giden büyük oğlu Mehmet Serdar U. farkına varmadan uyuşturucu müptelası oldu.
AL ŞUNU KULLAN BAŞININ AĞRISI HEMEN GEÇER
Şanlıurfa İpekyol Mahallesinde ikamet eden Mehmet Serdar U., başı ağrısı çektiği bir gün arkadaşlarından birini ona “Al şunu kullan başının ağrısı hemen geçer” dedi. Verilen ilaç değildi. Uyuşturucunun ta kendisiydi. Ancak Mehmet Serdar U. , kendisine verilenin ağrı kesici bir ilaç olduğunu sanarak arkadaşından aldığı uyuşturucu kullandı. Bir baş ağrısıyla başlayan uyuşturucu alışkanlığının daha sonra devamı denizli escort. Artık arkadaşı ona bedava uyuşturucu vermez oldu. Parayla uyuşturucu almaya başlayan Mehmet Serdar U., parası olmadığı zamanlar da ailesiyle tartışma yaşadı. Annesi Rahime ise oğlunun uyuşturucu kullandığını ancak 3 yıl sonra farkına vardı. Çünkü oğlu artık evde içmeye başladı. Mehmet Serdar U., her geçen gün asileşti ailesinden para alıp uyuşturucuya harcadı.
POLİSE GİDİP “OĞLUMU GÖZALTINA ALIN SAVCILIĞA TESLİM” EDİN FERYADI
Annesi, Kız kardeşi ve üniversite sınavlarına hazırlanan kardeşi ne yaptıysa Mehmet Serdar U.’nun uyuşturucu kullanmasının önüne geçemedi. Sonun da annesi Rahime U. oğlunu polise şikayet etti  Rahime U. “Oğlum uyuşturucu kullanıyor gelin alın tutuklatın cezaevine koyun” tarzında bir dilekçe ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne şikayet etti. Polis ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Ancak Mehmet Serdar U. daha sonra da yakalandığı uyuşturucu olayında iyi halden serbest kaldı.
UYUŞTURUCUDAN BIRAKILDI HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDI
Çaresiz anne ne yapacağını şaşırdı. Rahime U. oğlunun uyuşturucudan kurtulması için çok çabaladı. Mehmet Serdar U. parası olmayınca hırsızlığa başladı. Bir teknoloji merkezinde çaldıklarını satarak uyuşturucu almaya başladı. Polis bu kez Mehmet Serdar U.’yu hırsızlıktan gözaltına aldı. Daha önce de bir çok hırsızlık olayına karıştı ortaya çıkan Mehmet Serdar U. adliyeye sevk edilip hakim karşısına çıktı. Mahkeme Mehmet Serdar U.’nun tutuklu yargılanmasına karar verdi. 8 aydır cezaevinde olan Mehmet Serdar U. için hakim 15 yıl hüküm istedi.