URFA'DA CEYLANLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Şanlıurfalı Avukat Mustafa Aydınlık, Şanlıurfa’da 14 ceylanın avlanacağı ihalenin iptali için Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

YEREL 27.08.2020 10:10:00 1486 0
URFA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu yılki av kotasını açıkladı. Para karşılığı öldürülecek hayvanların arasında Şanlıurfa’nın sembolü ceylanlar da var. Öldürülecek hayvanların kotaları kadar ücretleri de belirlenmiş durumda. Örneğin, Şanlıurfa’da ceylan avı için 14 kota belirlenirken ceylan başına avın fiyatı 21 bin 500 TL.  

AYDINLIK: İHALE İPTAL EDİLECEK VE CEYLANLARIMIZ YAŞAYACAKTIR!
Şanlıurfalı Avukat Mustafa Aydınlık, Şanlıurfa’da 14 ceylanın avlanacağı ihalenin iptali için mahkemeye başvuruda bulundu.  Av. Mustafa Aydınlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğü’nce tesis edilen ceylan avlattırma ihale işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi’nde davamızı açmış bulunmaktayız. Bilinsin ki Şanlıurfamızın simgesi olan Ceylanların, yanlış politikalar nedeniyle ve salt maddi menfaat elde etmek için soylarını tüketecek bu ihale ne pahasına olursa olsun İPTAL EDİLECEK ve ceylanlarımız yaşayacaktır!” dedi.


Anahtar Kelimeler: ' CEYLANLAR HAREKETE GEÇİLDİ