URFA'DA DEPREM

Şanlıurfa'da deprem meydan geldi.

YEREL 27.12.2020 12:05:00 1227 0
URFA

Şanlıurfa’da sabah saat 09.37’de deprem oldu. Kent genelinde hissedilen deprem Şanlıurfalıları korkuttu..Merkez üssü Elazığ olduğu belirlenen depremin Deprem Araştırma Entitüsü Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.6 şiddetinde 1,5 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD İse depremin 5.3 şiddetinde 15.94 km derinlikte meydana geldiğini açıkladı.  Bu arada geçen hafta 16 Aralık 2020’de de Şanlıurfa sallanmıştı. 

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada "Elazığ merkezli meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5,3 şiddetindeki deprem nedeniyle, AFAD İl Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda ilimiz genelinde tespit edilen herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."dedi.

AFAD Başkanlığı da yaptıüı açıklamada "Elazığ'da deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Bölgeye tedbir amaçlı Diyarbakır AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Anahtar Kelimeler: ' DEPREM