URFA'DA DÖVÜLEN ÇOCUĞUN AİLESİ HAREKETE GEÇTİ !

..

YEREL 17.11.2020 14:46:00 1880 0
URFA

Şanlıurfa’da, bir iş yerinden sürekli su içmesine sinirlenip tekme tokat dövülen çocuk için ailenin avukatı harekete geçti.  Görüntülerin erişime yönelik engellenmesi için nöbetçi mahkemeye dilekçe verildi.

Ailenin avukatı Nebahat Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:”Kamuoyunun yakından takip ettiği müvekkil mağdurun Şanlıurfa Haleplibahçe’de canavarca hisle darp edildiği olaya ilişkin ailesinin isteği üzerine siz değerli basın mensuplarına konunun iç yüzüne ilişkin ve yanlış bilinen hususlarda açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur.
14/11/2020 tarihinde müvekkil mağdur ve kardeşi evlerine yakın bir alanda oyun oynadıkları esnada mağdur, şüpheli şahsın saldırısına uğramıştır. Olayın gerçekleşmesinin ardından mağdur çocuğun ailesi tarafından karakola başvuru yapılmış ve şüpheli şahıs hakkında şikâyette bulunulmuştur. Gerek avukatı olarak biz, gerek şahsın yakalanması için yoğun bir çaba sarfeden kolluk kuvvetleri ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının girişimleri sonucu şüpheli şahıs dün öğlen saatlerinde tutuklanmıştır. Şahsın tutuklu yargılanması aile için ve bizler için sevindirici bir gelişmedir. Öncelikli olarak bu olayın mesleki duruşumuzdan ziyade insani olarak vicdanımızı derinden yaraladığının bilinmesini isteriz. Her ne kadar olaya ilişkin kamera kayıtları, olayın gerçek yüzünü ortaya çıkarmasına yardımcı olmuş ise de, mağdur çocuğun ileride bu olayı hatırlamasına ve unutmamasına sebep olacağından ötürü mağdurda ne tür bir psikolojik etki bırakacağı konusunda bizlerin ve ailenin tereddütleri vardır.

ERİŞİM YASAĞI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURULDU
Yine sosyal medyada asılsız bir şekilde mağdurun esnaftan ve yoldan geçen insanlardan para dilenen bir çocuk olarak lanse edilmesi mağdurun ailesini derinden üzmüştür. Mağdur kesinlikle dilenen veya esnafı rahatsız eden biri değildir. Bu yöndeki haberler asılsız olup, bu haberlere ilişkin gerekli yasal başvurular yapılacaktır. Mağdur henüz 9 yaşında olup, bir çocuk üzerinde ne tür bir psikolojik travma bırakacağı düşünülmeden yapılan asılsız haberler en az şüpheli şahsın mağdur üzerinde bıraktığı acı kadar etki bırakacaktır. Mağdurun annesi olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren son derece hassas bir çizgide çocuğunun hakkının savunulması için üzerine düşeni yapmıştır. Ailenin ve mağdurun daha fazla yıpranmaması adına ve soruşturmanın selameti için sosyal medyada yer alan son derece üzücü görüntülerin erişiminin engellenmesi için nöbetçi mahkemeye dilekçemiz ile başvuru yapmış bulunmaktayız. Bu hassas meselelerde mağdurun yanında yer alan siz değerli basın mensubu arkadaşlara ayrıca teşekkür ederiz.”

 

haber merkezi