URFA’DAN AK PARTİ MKYK’YA BAKIN KİM GİRDİ

.

SİYASET 24.03.2021 13:59:00 2490 0
URFA’DAN AK PARTİ MKYK’YA BAKIN KİM GİRDİ

Şanlıurfa’da MKYK’da bulunan Vildan Polat ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, partinin 7. Olağan Kongresinde yeniden MKYK’ya girip girmeyeceği merek ediliyordu.

Vildan Polat AK Parti'nin MKYK'sına yeniden giremezken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız yeniden MKYK'ya girmeyi başardı. 3 dönemdir AK Parti MKYK'sında olmayı başaran Yıldız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın gönlündeki yerini sabitlaştirmiş durumda. Vildan Polat'ın yerine ise  AK Parti’nin yeni MKYK listesine Şanlıurfa’dan AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar getirildi. AK Parti MKYK'sında Şanlıurfa'da iki ismin olması memleketinde sevinçle karşılandı.
MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?
24., 25. ve 26. dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve mevcut Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar  20 Eylül 1969 tarihinde Eyyüp Cenap ve Asuman çiftinin evladı olarak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından eğitimini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Gülpınar, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.  Üniversiteyi bitirdikten sonra TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.
Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa'dan Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.
25. ve 26. Dönemde tekrar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d'Honneur nişanı ile taltif edilmiştir. Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İşte AK Parti’nin MKYK Listesi

 


Anahtar Kelimeler: PARTİ BAKIN GİRDİ