Urfalı Çiftçilere Yasaksız Alternatif Gübre Tavsiyesi

Son günlerde artan terör olayları sonrası patlayıcı özelliği bulunan gübrelerin kullanımına yasak getirilmesinin ardından kara kara düşünen çiftçilere alternatif gübre tavsiyesi yapıldı. GAP Çiftçisi yasaklanan yüzde 33 AN Gübresi yerine Entec Tercih etme

EKONOMİ 13.06.2016 20:08:43 22185 0
Urfalı Çiftçilere Yasaksız Alternatif Gübre Tavsiyesi
Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları sonrasında, patlama özelliği bulunan gübre çeşitlerinin satışı yasaklanırken, pamuk çiftçisi buna büyük tepki göstermişti. Yasaklanan gübre çeşitlerine alternatif gübre çeşitleri araştırılırken, yasaklanan çeşitler yerine başka gübre çeşitlerinin uygulanabileceğini söyleyen EUROCHEM Turkey Türkiye Satış Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Gül, "ENTEC 26 Kükürtlü Amonyum Sülfat Nitrat= Tehlikesiz azot Kaynağı Avrupa’nın birçok ülkesinde Amonyum Nitrat ve Potasyum Nitrat gübreleri tehlikeli madde sınıfında olup satışları yasaklanmıştır. Özellikle içerdiği bir kısım nitrat ile patlama özelliği olmayan Amonyum Sülfat Nitrat (ASN) gübreleri azot kaynağı olarak rağbet görmektedir. Eurochem Portföyünde patlama özelliği olmayan ASN bazlıve yavaş salınımlı ENTEC 26 +13S gübresi mevcuttur. Bu gübrenin muhteviyatında: Toplam%26 Azot Bu miktarın dağılımı da: %7,5 Nitrat Azotu %18,5 Amonyum Azotu şeklindedir.  Bu özellikleri ile tehlikeli maddeler sınıfında bulunmaz. Ayrıca bu üründe toprağın pH derecesini düşüren %13 saf kükürt içermektedir. Dolaysıyla hem %26 azot hem de %13 Kükürt ile çok özel gübre gurubunda yer alır, üründe önemli düzeyde verim artışının yanında kaliteyi de yükseltmektedir” dedi.
Şanlıurfa Bölge Distribütörü Brt Tarım ith. ihr. San ve Tic. Ltd. Şti firma yetkilisi Mehmet Serdar Barut ise “Önder Çiftçilerimiz uzun yıllardır bölgede Pamuk'ta güvenle Entec Gübresini tercih ediyordu, böylelikle Dünyada son teknoloji ile üretilen gübreleri kullanmaları Kaliteli ürün ve yüksek verim hedeflerini tutturmalarına vesile oluyordu.  %33 Amonyum Nitrat Gübresinin yasaklanması ile beraber çiftçilerimiz umutsuz olmasınlar, Pamukta uzun yıllardır kullanılan Avrupa'da büyük oranda tercih edilen Entec 26+13 Gübresini Güvenle kullanabilirler ”ifadelerini kullandı.