Urfalı Şehidi Binler Uğurladı

Hakkari?de uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Urfalı şehit son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNCEL 10.02.2016 09:28:14 1390 0
Urfalı Şehidi Binler Uğurladı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde alışveriş için gittiği iş merkezinden çıktığı sırada uğradığı saldırı sonucu şehit edilen Özel Hareket Şube'de görevli polis memuru Abdulkadir Oğuz'un cenazesi Hakkari Dağ ve Komando Tugayından yapılan tören ardından havayolu ile memleketi Şanlıurfa'ya getirildi. Şanlıurfa Havaalanı’ndan Konvoy ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine getirilen Şehit Polis Memuru Abdulkadir Oğuz’un Naaşı bir müddet hastanede bekletildi.
Geniş güvenlik önleminin alındığı Hastaneye Şehidin yakınları başta olmak üzere Şanlıurfalılar akın etti. Kısa süre önce Cenaze aracına yüklenen Şehidin Naaşı helallik alınmak üzere Haleplibahçe’deki baba ocağına götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından Şehit Polis Memuru Abdulkadir Oğuz, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
KIZ KARDEŞLERİ ŞEHİDİN ELBİSESİNİ GİYEREK CENAZE NAMAZINA KATILDI

Hakkari’de şehit olan Şanlıurfalı polis memurunun kız kardeşleri abisinin üniformasını giyerek cenaze namazına katıldı.  Kız kardeşlerinden biri üniformasını biride şapkasını giyerek cenaze töreninde ağıtlar yaktı.  
ABİM “ÇOK ŞÜKÜR ŞEHİT OLDU” 
Haleplibahçe’deki evine getirilen Urfalı şehitin kız kardeşi ağıtlar yakarak “rabbim çok şükür kardeşim şehit oldu, en güzel mertebeye erdi" diyerek gözyaşı döktü.
KILIÇDAROĞLU’NUN GÖNDERDİĞİ ÇELENK YERE ATILDI
Şehit polis Abdulkadir Oğuz’un cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk ise Oğuz ailesinin yakını olduğu söylenen bir kişi tarafından, "Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyorlar, çelengi lazım değil" denilerek yere atıldı. Görevliler, çelengi atıldığı yerden kaldırılıp yerine konuldu.
ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI 
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, şehidin ailesi, sevenleri ve binlerce vatandaş katıldı.