Urfalı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`ne yönelik terör saldırısı sırasında dün meydana gelen patlamada şehit olan polis memurları 46 yaşındaki Şanlıurfalı Serdal Şakir ile 33 yaşındaki Yusuf Erin için tören düzenlendi.

GÜNCEL 2.05.2016 12:04:31 1392 0
Urfalı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Terör saldırısında şehit olan polis memurları için bugün sabah Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törenin ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden olan ancak Gaziantep'e yerleşen polis memuru Serdal Şakir, Asri Mezarlıkta kılınacak cenaze namazının ardından Gaziantep’deki şehitliğe defnedilecek.Yusuf Erin'in cenazesi ise kentteki törenin ardından memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesine gönderildi
Olayın Özeti
1 Mayıs alsancak escortiyle çevresi bariyerler kaplanmış olan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre 2 araç barikatları aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan PKK’lılar polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken de peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit olurken 18’i polis 22 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili yapılan operasyonlar kapsamında 33 kişi gözaltına alındı.