urfalı eski devlet Bakanı Necmettin Cevheri hayatını kaybetti.

.

YAŞAM 5.09.2023 15:51:00 900 0
urfalı eski devlet Bakanı Necmettin Cevheri hayatını kaybetti.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı, Şanlıurfa eski milletvekili Necmettin Cevheri hayatını kaybetti.

Süleyman Demirel döneminde Turizm,  Adalet, Tarım ve Devlet Bakanlıkları görevlerinde bulunan eski Başbakan Vekili Necmetin Cevheri'93 yaşında Ankara’da hayatını kaybetti.

Cevheri’nin cenazesinin Ankara’dan memleketi  şanlıurfa'ya getirileceği öğrenildi.

Yaklaşık 30 yıl  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekilli olarak görev yapan Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden Necmettin Cevheri’nin vefatı sevenlerini yasa boğdu.

NECMETTİN CEVHERİ KİMDİR?

Necmettin Cevheri (30 Haziran[kaynak belirtilmeli] 1930, Şanlıurfa, Türkiye) Türk siyasetçi.

Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Çiftçilik, 2. (XIII.), 3. (XIV.), 4. (XV.), 5. (XVI.), 19. , 20. ve 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Babası, Hacı Ömer Cevheri Kurtuluş Savaşı'nda  Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası'na hak kazandı. 1965'te Demokrat Parti’den Urfa milletvekili seçildi. Annesi Fatma Cevheri'dir. Oğlu İbrahim Cevher Cevheri 20. (XX.) Dönem Adana milletvekilliği yaptığından tarihte bir ilk olarak baba ve oğul aynı dönemlerde milletvekilliği yaptı.Yeğeni Sabahattin Cevheri XXII. ve XXIII. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.