URFALI MELLE KÜRTÇE SESLENDİ; TAZİYEDE KORONA YOK CAMİDE Mİ VAR

.

KÜLTÜR - SANAT 26.03.2021 14:31:00 4385 0
URFALI MELLE KÜRTÇE SESLENDİ; TAZİYEDE KORONA YOK CAMİDE Mİ VAR

Şanlıurfa Suruçlu Melle Salih Köksal, halka açık Kürtçe sohbetlerinden birinde Koronadan korkan vatandaşları anlattı.  

Renki kişiliği ve anlatım tarzıyla TRT Kurdiye de zaman zaman konuk olan Melle Salih Köksal, camiye gelmeyen taziye taziye dolaşan vatandaşlara kürtçe seslendi. Kendi yutube kanalı da bulunan ve her heçen gün popülaritesi artan Suruçlu Salih hoca,  Allahın huzurunda 10 dakika durmak için camiye gelmeyenlerin Taziyelerde saatlerce kalmalarını eleştirdi.
Melle Salih Köksal, devletin maskesiz dolaşanlara kestiği 3 bin lira cezayı yememek için korkup  maskesini cebinde taşıyanlara, maske takmanın iyi olduğunu ama camiye gelirken de maskeyle gelinmesini istedi.

Melle Salih Köksal’un cemaate Kürtçe yaptığı konuşmanın tamam şöyle” Koronadan korktukları halde taziyelerde dolaşan Urfalılara seslenen Melle Salih Köksal ”Madem sen virüsten korkuyorsun taziyelerde ne geziyorsun. Filan köyde taziye var, Yaylak’ ta, Bozova da taziye var. Gaziantep’te de taziye var 130- 140 kilometre taziye de ne geziyorsun. Taziy ye gitmesem, sitem edecekler, eleştirecekler. Taziyeye gitmesen diyecekler bak taziyemize gelmedi. Allah cc demeyecek mi ey Müslüman haftada bir cuma günü, niçin huzuruma gelip 10 dakika durmazsın.  Zaten 10 dakika. Taziyelere gidip yarım saat, saatlerce oturuyorsun. Ççay içiyorsun orada virüs yok. Burada yani camide mi virüs var öylemi. ? Maskeni cebine koyuyorsun. Devletin keseceği 3000 TL cezadan korkuyorsun. O maskeyi ağzının önüne koyuyorsun, evet maske iyidir seni virüsten korur. Ama  Allah korkusundan bu maskeyi camiye geldiğinde  de tak  diyorlarsa camiye geldiğinde maskeni ve namazlığını al tedbirini al camiye gel”