URFALI SANATÇI ABDULKADİR KARAKUŞ VEFAT ETTİ

Şanlıurfa Sıra Gecelerinin tanınan ismi Abdulkadir Karakuş vefat etti. Şanlıurfa müziğinde bir çok sanatçıya eşlik eden ve üflemeli çalgıların usta sesi Abdulkadir Karakuş'un evinde düşme sonucu vefat ettiği öğrenildi.

YEREL 7.03.2021 12:09:00 1499 0
URFALI SANATÇI ABDULKADİR KARAKUŞ VEFAT ETTİ

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Kamberiye mahallesinde Eyyüp Koç İlkokulu yanındaki kendi evinde yalnız başına yaşayan Abdulkadir Karakuş’tan komşuları ve akrabaları birkaç gündür haber alamayınca kuşkulandı.  Abdulkadir Karakuş’un telefona ve kapı zilinin çalınmasına rağmen cevap vermeyince içeri girmek istedi ancak kapı kilitli olduğu için içeri giremediler. Polisi arayan yakınları ve arkadaşları, itfaiyeden de yardım istedi. Polis ve itfaiyenin kapıyı kırarak açmasıyla Abdulkadir Karakuş’un kendi evinde ölü bulundu. Karakuş’un evine gelen nöbetçi savcı incelemesini yaptı ve Abdulkadir Karakuş cenazesinin morga kaldırıldı.

Bu arada Hayatının büyük bir bölümünü müzik ve sanata harcayan Abdulkadir Karakuş, merhum Kazancı Bedih, Abdullah Uyanık ile aynı sıra gecesi ekibi içinde yer alıyordu. Şanlıurfalı Türkücü İbrahim Tatlıses’inde televizyon programlarına sıra gecesi ekibiyle katılmıştı.