Urfalılar Çinlilere Çiğköfte Yapmasını Öğretti

Şanlıurfalı Çin?de Çinlilere çiğköfte dersi verdi. Yoğurulmasını, çiğköfteye ne tür malzeme katılması konusunda Çinlilere çiğköfte eğitimi veren Şanlıurfalı Sedat Denek, yaptığı çiğköfte ile Çinlilerden tam not aldı.

GÜNCEL 21.12.2015 11:16:22 1218 0
Urfalılar Çinlilere Çiğköfte Yapmasını Öğretti
Çiğköfte’nin ünü sınırları aşıp Çin’e buca escort ulaşmasının yanı sıra doğuş hikayesi de Çinlilere anlatıldı.
‎ ÇİĞ KÖFTE NEREDE VE NASIL DOĞDU...
Rivayete göre Hz. İbrahim döneminde yaşayan bir Urfalı avcı, avladığı ceylanı eve getirerek hanımından yemek yapmasını ister. Hanımı evde odun bulunmadığını söyler. Çevrede toplanacak bir tek dal dahi kalmamıştır. Zira Nemrut, Hz. İbrahim'i ateşe atmak için yakacak ne varsa toplattırmıştır. Avcı, hanımından bir çare bulmasını ister. Bunun üzerine kadın, ceylanın budundan bir miktar yağsız et çıkararak bir taş üzerinde başka bir taşla ezmeye başlar. Sonra ezilmiş eti bulgur, biber ve tuzla karıştırarak yoğurur. Yeşil soğan, maydanoz ekler. Böylece Urfa'nın o leziz ve tadına doyum olmaz çiğ köftesi meydana gelir. Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı günden bir hatıra da bu muhteşem binlerce yıllık yemek kalır.
ÇİĞ KÖFTENİN PÜF NOKTALARI
Çiğ köftenin püf noktası, yoğururken kıvamını bulur bulmaz hemen yenilmesidir, hatta yoğurma bitince "Tepsiyi yerinden bile kaldırmayacaksın" derler. Çiğ köftenin yoğrulduktan sonra en geç 5-10 dakika içinde tüketilmesi gerekir. Yanında bir de ayran ve taze nane oldu mu, değmeyin lezzetine..