Uzay çağında Ceylanpınar`da köylülerin kanalizasyon kavgası

Ülkelerin uzay çağı ile yarıştığı günümüzde Ceylanpınar ?da 2 köy arasındaki kanalizasyon kavgası düşündürüyor. İki köyü karşı karşıya getiren sorun için bir iş makinesi ve birkaç borunun döşenmesi yeterli.

YEREL 27.05.2014 09:46:30 5572 0
Uzay çağında Ceylanpınar`da köylülerin kanalizasyon kavgası
Ceylanpınar'a bağlı iki köy arasındaki kanalizasyon kavgası büyümeden yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor. Ceylanpınar’ın Düzova ve Yalçınkaya Mahallelerindeki kanalizasyon sorunu iki köyü bir birine düşürüyor. Yapılan kanalizasyon çalışmalarının ardından sorun yaşayan mahalleliler sorunlarının biran önce bitirilmesini istiyor.

İki köyün kanalizasyon giderlerinin tıkanmasıyla köydeki tarlaların bir kısmını lağım suyu bastı. Lağım suyunun basmasının ardından tarladaki pamuklar kurudu. Tarla sahipleri kendi imkanlarıyla kepçe getirerek kanalizasyonların önüne set çekmesiyle lağım suları diğer tarlalara taştı. Çekilen setin ardından lağım sularının diğer köyden bir vatandaşın tarlasına gitmesi üzerine tartışan köylüler bu sorunun biran önce giderilmesini istiyor.

KÖYDE KOKUDAN VE SİNEKTEN DURULMUYOR

Düzova ve Yalçınkaya köylerinde kanalizasyonların taşmasının ardından iki köyde de pis koku ve sinekler hakim oldu. Pis koku ve sineklerden şikayet eden köylüler Urfa sıcaklarında içerde yatamadıklarını dışarda da sinek olduğunu belirterek köylerde bir çok hastalığında baş gösterdiğini anlattı ve yetkilileri göreve davet ettiler.

KÖYÜN TEK SORUNU KANALİZASYON DEĞİL

Köyde sorunlar kanalizasyonla bitmiyor. Köylüler Büyükşehir olduk ve mahalle statüsü kazandık fakat belediyeler bizi unuttu ifadelerini kullandı. Köyde kanalizasyon sorununun yanı sıra yol ve elektrik sorunu da bulunuyor. Köylerinde gün içerisinde 5-6 saat elektrik gittiğini anlatan köylüler bu sıkıntılarının biran önce giderilmesini istiyor.
Şanlıurfahaber