Vaka var ama Birinin Dediği Ötekini Tutmuyor

Şanlıurfa?da Domuz Gribi sayısında giderek artış yaşanıyor. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Urfa?da 5 domuz gribi vakasının olduğunu açıklarken Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri domuz gribi sayısın

GÜNCEL 8.01.2016 08:29:13 1413 0
Vaka var ama Birinin Dediği Ötekini Tutmuyor
Önceki gün önce 6 kişinin domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındığı bilgileri denizli escort ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili “6 değil 5” dedi. Bugün Siverek’te 1 kişiye domuz gribi şüphesi konulmasıyla Başhekimin verisine göre 6 kişiye domuz gribi vakası teşhisi konulmuş olması gerekirken Kamu Hastaneleri Birliğinin basın toplantısında domuz gribi vaka sayısının 7 olduğunu açıklaması kafa karıştırdı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin açıkladığı verilerde Şanlıurfa’daki 7 domuz gribi vakasından 4’ünün sevk edildiğini duyurdu.
Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor.Dr. Faruk Gürok, yaptığı açıklamada ’’İklim şartlarının değişmesiyle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların sıklığı mevsimsel olarak artış göstermiştir. Ama bu domuz gribi ( H1N1) ile ilgili bir durum değildir. Her soğuk algınlığı veya her gribal enfeksiyon Domuz Gribi(H1N1)değildir. Ancak bizim sorumluluk alanımızda olan, bize müracaat eden hastalarda bu tanıyı da öngörerek gereken önlemleri alıyoruz. 7 tane Domuz Gribi şüpheli hastamız vardı. Bunların 4’ü önceden taburcu edildi. 3 tanesi şüpheli vakamız var şuanda ama bu demek değildir ki her şüphelendiğimiz domuz gribidir(H1N1)’’ dedi.
DOMUZ GRİBİNDEN ÖLEN KADININ MUAMMASI
Bu arada Şanlıurfa’da domuz gribinden ölen 20 yaşındaki Urfalı kadının biyopsisi Ankara’ya gönderildi. Doktorların önce domuz gribi teşhisi koyduğu kadının öldükten sonra Domuz Gribinden Öldüğünü kesinleştirmek için biyopsisini Ankara’ya gönderdiği öğrenildi.