Vali Tuna, Tıp Bayramı`nı kutladı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayarak sağlık personellerinin bayramını kutladı.

GÜNCEL 14.03.2017 14:02:03 1168 0
Vali Tuna, Tıp Bayramı`nı kutladı
Vali Tuna, mesajında İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan hekimlik; önemini hiçbir dönemde kaybetmemiş ve özellikle Türk toplumunda kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür diyerek şu ifadelere yer verdi:
“İlk olarak 14 Mart 1919’da İstanbul’un işgalini protesto ederek Tıp Bayramını kutlayan hekimlerimiz; Tıbbiyelilerin yurt savunma hareketini de başlatarak duyarlılıklarının insan hayatıyla sınırlı olmadığını, vatan savunmasının insan hayatından önce denizli escortğini bir kez daha göstermiştir. Bugün de vatan savunması için her türlü zorluğa göğüs gereceklerine inandığımız hekimlerimize tüm vatandaşlarımız, Gazi Mustafa Kemal’in “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünü anarcasına hiçbir tereddüt göstermeden canlarını ve sağlıklarını emanet etmektedir. Zaman mefhumu olmaksızın çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelinin bütün gayreti de; vatandaşlara zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamaktır.