Vali Ayhan’dan 19 Eylül mesajı

.

GÜNCEL 19.09.2022 09:45:00 517 0
Vali Ayhan’dan 19 Eylül  mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bizler de; gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu anlamlı günü “Gaziler Günü” olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

 19 Eylül Gaziler Günü, korkusuz kahramanlarımızın fedakârlıklarının ve cesaretlerinin taçlandırıldığı gündür. “ Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.’’ derler. Gazilerimiz; vatanlarını canlarından daha kıymetli bilen, her türlü esarete ve hıyanete karşı koymuş askerlerimizdir.

 Yüce milletimize bu toprakları vatan yapan, üç kıta yedi iklimde hâkimiyet kurduran, her türlü zor durumda milletimizin üzerinde nefes aldığı topraklara sahip çıkmasını sağlayan unsur; bu kadim millet ve memleket aşkıdır.

 Bizler, kahraman şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla, birlik ve dirlik içinde bu topraklarımızda hayatlarımızı idame ediyoruz. Geçmişimizde olduğu gibi günümüzde de ‘’Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz,’’ diyerek vatanımız uğruna her şeyimizi feda etmeye hazırız.

 Şehitlik ve gazilik makamları, hiçbir dünyevi unsurla ölçülemeyecek derecede ulvi makamlardır. Böylesine şanlı, kahraman bir millete mensup olmaktan duyduğumuz mutluluğu ve gururu her daim dile getiriyoruz. Bu millet gazi bir millettir… Bayrağımız ve ülkemiz, şehitlerimiz ile gazilerimizin bizlere emanetidir…

 Bu emanetlere sahip çıkmak ve tüm millî değerlerimizi en halis şekilde gelecek kuşaklarımıza aktarabilmek için gayret içindeyiz. Layıkıyla bu kutlu görevi yerine getireceğimize de canı gönülden inanıyorum.

 En kalbi duygularımla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatana kanlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve korkusuzca kendini siper etmiş kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimin Gaziler Günü’nü kutluyor, vatan için emek veren tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.


Anahtar Kelimeler: Ayhan’ Eylül mesajı